Ρωσία: Οι ενέργειες των ΗΠΑ γίνονται για να εξασφαλιστεί πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα βγει εκτός εαυτού

Ρωσία: Οι ενέργειες των ΗΠΑ γίνονται για να εξασφαλιστεί πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα βγει εκτός εαυτού Facebook Twitter
0

Η Ρωσία απέρριψε σήμερα την έκκληση των ΗΠΑ να διακόψει τις εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, μετά την τελευταία εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου, και κάλεσε σε διαπραγματεύσεις κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι θέλει να «προκαλέσει» την Πιονγιάνγκ.

«Η άποψή μας είναι αρνητική: έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει πως η πίεση των κυρώσεων έχει εξαντληθεί και πως όλες αυτές οι αποφάσεις που επέβαλαν κυρώσεις είχαν απαραιτήτως να κάνουν με την επανάληψη μιας πολιτικής διαδικασίας και την επανάληψη των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Οι Αμερικανοί αγνοούν την απαίτηση αυτή, πρόκειται για ένα σοβαρό λάθος», δήλωσε ο υπουργός στο περιθώριο μιας επίσκεψής του στο Μινσκ.


«Οι πρόσφατες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών μοιάζουν να γίνονται εσκεμμένα για να προκαλέσουν απότομες ενέργειες εκ μέρους της Πιονγιάνγκ», κατήγγειλε. «Φαίνεται πως όλα έγιναν για να εξασφαλιστεί πως ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα βγει εκτός εαυτού».


Έπειτα από μια νέα εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου την Τρίτη από τη Βόρεια Κορέα, οι ΗΠΑ κάλεσαν όλες τις χώρες, κυρίως την Κίνα, να διακόψουν τις διπλωματικές και τις εμπορικές σχέσεις τους με τη Βόρεια Κορέα.


Η Ουάσινγκτον απείλησε επίσης, δια της αμερικανίδας πρέσβειρας στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, να «καταστρέψει πλήρως» το βορειοκορεατικό καθεστώς «σε περίπτωση πολέμου».


«Οι Αμερικανοί οφείλουν να εξηγήσουν σε καθέναν από εμάς τι επιδιώκουν να καταφέρουν: αν θέλουν να βρουν ένα πρόσχημα για να καταστρέψουν τη Βόρεια Κορέα, ας το πουν ρητά, και ας επιβεβαιωθεί από την αμερικανική ανώτατη διοίκηση», υπογράμμισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Διεθνή / Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Ο Αμερικανός πρόεδρος παζάρεψε την άδεια πώλησης της τεχνολογίας στην Κίνα, με τις τεχνολογικές εταιρείες Nvidia και AMD να συμφωνούν να αποδίδουν το 15% των πωλήσεών τους στο κράτος
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς εξήγησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ήταν η άρνηση του Πούτιν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ζελένσκι, αλλά ο Τραμπ κατάφερε να αλλάξει αυτή τη στάση
LIFO NEWSROOM
Κίνα: Νέοι και άνεργοι πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

Διεθνή / Κίνα: Η νέα τάση θέλει τους άνεργους να πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

«Λόγω της οικονομικής μετάβασης και της ασυμφωνίας μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, οι νέοι χρειάζονται τέτοιους χώρους για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους ή για να κάνουν διάφορες μικρές δουλειές ως μεταβατικό στάδιο»
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν την ένταση της δόνησης και τον πανικό που ακολούθησε, καθώς μετασεισμοί – με ισχυρότερο στα 4,6 Ρίχτερ – συνεχίστηκαν για περίπου 20 λεπτά
LIFO NEWSROOM