Qatargate - H 13χρονη σχέση Τζόρτζι-Παντσέρι: Αποδίδει τις πράξεις του σε «ηθικό χρέος»

Qatargate: Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία για τις πληροφορίες που φέρεται να έδωσε στις αρχές ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Αντόνιο Παντζέρι έρχονται στην δημοσιότητα πέραν των δηλώσεων του για την Εύα Καϊλή. 

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ελευθερωθεί η Εύα και να φροντίσει την 22 μηνών κόρη μας», φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της La Repubblica, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι σε όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή περιέγραψε, επίσης, στις αρχές ασφαλείας τη σχέση του με τον Αντόνιο Παντσέρι, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του άρχισε πριν από 13 χρόνια. Η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα λίγο μετά την άφιξη του Τζόρτζι στις Βρυξέλλες. «Του ζήτησα να με πάρει με υποτροφία και το έκανε» φέρεται να είπε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι για τη συνάντηση όταν συναντήθηκαν στο πλαίσιο κάποιους συνεδρίου. 

«Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μια μακρόχρονη συνεργασία με τον Παντσέρι να γίνεται με τα χρόνια κάτι σαν μέντορας για τον Τζιόρτζι, τον ενθουσιώδη νεαρό ο οποίος έκανε τα πρώτα του βήματα στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Η La Repubblica αναφέρεται στο «ηθικό χρέος που ένιωθε για τον Παντσέρι» και στο πως ακόμη και όταν εκείνος το 2019 δεν επανεξελέγη ευρωβουλευτής, ο Τζόρτζι συνέχισε να τον βοηθάει. Την ίδια περίοδο άρχισε να ασχολείται με τα χρήματα της οργάνωσης σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, όπως λέει, για όλους όσοι τον βοήθησαν να εργαστεί στον τομέα της πολιτικής. Ο σύντροφος της κας Καϊλή φέρεται να είπε ακόμη ότι δεν χρειαζόταν στην πραγματικότητα τα χρήματα, καθώς ο μισθός του ως βοηθός ήταν της τάξης των 2.500 ευρώ μηνιαίως.

Σύμφωνα με τη La Repubblica ο Τζόρτζι συνέχισε να αποδίδει τα πεπραγμένα στο ηθικό χρέος προς τον Παντζέρι και μάλιστα φέρεται να δήλωσε ανακουφισμένος στους αστυνομικούς που έβγαλε αυτό το βάρος από τη συνείδησή του. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θάνατος στους IDF» - Το σύνθημα του Bobby Vylan στο Glastonbury που προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / «Θάνατος στους IDF» - Το σύνθημα του Bobby Vylan στο Glastonbury που προκάλεσε αντιδράσεις

Ως «αποτρόπαια αντισημιτικά συνθήματα που στόχευαν τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF)» το καταδίκασε η διοργάνωση - Παρεμβάσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και το BBC
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων, θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Γεννημένος στην Ουγκάντα, μεγαλωμένος στο Άπερ Ιστ Σάιντ και σε πανάκριβα σχολεία, στα 33 του, θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Διεθνή / Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Ο 94χρονος δισεκατομμυριούχος παραχώρησε περίπου 12,36 εκατομμύρια μετοχές Class B της Berkshire, ανεβάζοντας τη συνολική του συνεισφορά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σε πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια
LIFO NEWSROOM