Προειδοποίηση ΠΟΥ για το άνοιγμα σχολείων: «Σε αχαρτογράφητα νερά η Ευρώπη»

Προειδοποίηση ΠΟΥ για το άνοιγμα σχολείων: «Σε αχαρτογράφητα νερά η Ευρώπη» Facebook Twitter
0

«Πρώιμα και όχι πολύ πειστικά» χαρακτηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τα τεκμήρια πως τα παιδιά δεν μολύνονται τόσο συχνά από τον κορωνοϊό, στοιχείο που εξετάστηκε για το άνοιγμα των σχολείων.

Ειδικότερα, σε ερώτηση της ΕΡΤ σχετικά με την επικινδυνότητα του ανοίγματος των σχολείων, ο ΠΟΥ απάντησε πως οι περισσότερες χώρες έχουν κλείσει τα σχολεία χωρίς να έχουν στοιχεία για τη συμβολή των παιδιών στην μετάδοση του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως τα κράτη βρίσκονται στη δύσκολη θέση να αποφασίσουν αν πρέπει να τα ανοίξουν ξανά με προσοχή.

Επιπλέον τόνισε ότι εκείνο που είναι γνωστό μέχρι στιγμής, με έναν μικρό αριθμό εξαιρέσεων, είναι πως τα παιδιά επηρεάζονται ήπια από την λοίμωξη, ωστόσο εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι πόσο συχνά μολύνονται και πόσο μολυσματικά είναι για τους άλλους ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

Υπό αυτήν την έννοια ανέφερε ο Οργανισμός είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει μια προσεκτική προσέγγιση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχουν περιορισμένα τεκμήρια περιλαμβανομένων και των στοιχείων από την Ολλανδία και την Αυστραλία, που δείχνουν ότι τα παιδιά επηρεάζονται από την ασθένεια και δεν μολύνονται τόσο συχνά όσο οι ενήλικες, όμως τα στοιχεία αυτά είναι πολύ πρώιμα και όχι πολύ πειστικά.

Για αυτό τον λόγο κατέληξε ο Οργανισμός πρέπει να επιδειχθεί μεγάλη προσοχή και χρειάζεται να βρεθούν κι άλλα στοιχεία με σειρά μελετών που θα εντοπίσουν το ποσοστό των παιδιών διαφόρων ηλικιών που έχουν μολυνθεί, ώστε με τα νεότερα στοιχεία να είναι πιο εύκολο να ληφθούν αποφάσεις.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM