Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρετανικό «μπλόκο» σε συναλλαγές με 27 εταιρείες που συνδέονται με τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρετανικό «μπλόκο» σε συναλλαγές με 27 εταιρείες που συνδέονται με τη Ρωσία Facebook Twitter
Το σήμα της Gazprom - Φωτ.: EPA.
0

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ανέστειλε τις συναλλαγές με 27 εταιρείες που συνδέονται στενά με τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών και τραπεζικών κολοσσών Gazprom και Sberbank.

Πιο συγκεκριμένα το χρηματιστήριο έκανε λόγο για μπλοκάρισμα των συναλλαγών αυτών των εταιρειών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται επίσης η EN+, η Lukoil και η Polyus. Το «μπλόκο» θα τεθεί άμεσα σε ισχύ «υπό το φως των συνθηκών της αγοράς και προκειμένου να διατηρηθούν οι εύρυθμες αγορές».

Η διεθνής πίεση επιβαρύνει όλο και περισσότερο τις ρωσικές επιχειρήσεις, ενώ η εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί αναταράξεις και σε εκείνες που δραστηριοποιούνται στην  περιοχή, όπως η εταιρεία ορυκτών Evraz, στην οποία ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς κατέχει μερίδιο 29%. 

Την Παρασκευή, το χρηματιστήριο του Λονδίνου μπλόκαρε τη VTB Capital, θυγατρική της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) ανέστειλε τις συναλλαγές των παγκόσμιων αποθεμάτων της εν λόγω τράπεζας στο βρετανικό χρηματιστήριο. 

Την Τετάρτη, η Sberbank, ο μεγαλύτερος δανειστής της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ευρωπαϊκή αγορά, αφού κατέγραψε μεγάλες εκροές μετρητών και ανακοίνωσε ότι υπήρξαν απειλές για την ασφάλεια των εργαζομένων και των υποκαταστημάτων της.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μόνο ώρες αφότου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέταξε το κλείσιμο της Sberbank Europe λόγω της εισβολής του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM