Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρετανικό «μπλόκο» σε συναλλαγές με 27 εταιρείες που συνδέονται με τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρετανικό «μπλόκο» σε συναλλαγές με 27 εταιρείες που συνδέονται με τη Ρωσία Facebook Twitter
Το σήμα της Gazprom - Φωτ.: EPA.
0

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ανέστειλε τις συναλλαγές με 27 εταιρείες που συνδέονται στενά με τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών και τραπεζικών κολοσσών Gazprom και Sberbank.

Πιο συγκεκριμένα το χρηματιστήριο έκανε λόγο για μπλοκάρισμα των συναλλαγών αυτών των εταιρειών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται επίσης η EN+, η Lukoil και η Polyus. Το «μπλόκο» θα τεθεί άμεσα σε ισχύ «υπό το φως των συνθηκών της αγοράς και προκειμένου να διατηρηθούν οι εύρυθμες αγορές».

Η διεθνής πίεση επιβαρύνει όλο και περισσότερο τις ρωσικές επιχειρήσεις, ενώ η εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί αναταράξεις και σε εκείνες που δραστηριοποιούνται στην  περιοχή, όπως η εταιρεία ορυκτών Evraz, στην οποία ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς κατέχει μερίδιο 29%. 

Την Παρασκευή, το χρηματιστήριο του Λονδίνου μπλόκαρε τη VTB Capital, θυγατρική της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) ανέστειλε τις συναλλαγές των παγκόσμιων αποθεμάτων της εν λόγω τράπεζας στο βρετανικό χρηματιστήριο. 

Την Τετάρτη, η Sberbank, ο μεγαλύτερος δανειστής της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ευρωπαϊκή αγορά, αφού κατέγραψε μεγάλες εκροές μετρητών και ανακοίνωσε ότι υπήρξαν απειλές για την ασφάλεια των εργαζομένων και των υποκαταστημάτων της.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μόνο ώρες αφότου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέταξε το κλείσιμο της Sberbank Europe λόγω της εισβολής του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM