Πακιστάν: Άρχισε η εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας

Πακιστάν: Άρχισε η εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας Facebook Twitter
EPA
0

Στο Πακιστάν, σε εξέλιξη είναι η πρώτη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας σε εθνικό επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Πακιστάν και το γειτονικό Αφγανιστάν είναι οι μόνες δύο χώρες στον κόσμο που δεν έχουν ακόμη εξαλείψει την πολιομυελίτιδα, ενώ η Νιγηρία εξάλειψε την ασθένεια μόλις τον περασμένο μήνα.

Οι προσπάθειες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στο Πακιστάν παρεμποδίστηκαν όχι μόνο από τον Covid-19 αλλά και από τις θεωρίες συνωμοσίας.

Οι υπερασπιστές του εμβολίου της πολιομυελίτιδας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση και τη δυσπιστία, ενώ οι ομάδες ενημέρωσης για την νόσο επισκέπτονται οικογένειες με τη συνοδεία οπλισμένου φύλακα καθώς πολλές επιθέσεις έχουν σημειωθεί στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι οι πολέμιοι του εμβολίου ισχυρίζονται ότι μπορεί να προκαλέσει στειρότητα, ενώ άλλοι πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίες γύρω από τον εμβολιασμό.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια μολυσματική ασθένεια που πλήττει κυρίως τα παιδιά, επηρεάζοντας τον νωτιαίο μυελό τους, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει μη αναστρέψιμη παράλυση.

Χάρη στην εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού και σημαντικές οικονομικές προσπάθειες η πολιομυελίτιδα έχει περιοριστεί μόνο σε δύο χώρες: το Αφγανιστάν, με 29 κρούσματα φέτος, και το Πακιστάν, με 58.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ