24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ουκρανοί με «ατσάλινα νεύρα» εξουδετερώνουν πανίσχυρη βόμβα των Ρώσων με τα χέρια τους και ένα μπουκάλι νερό

Brave Ukrainians defuse giant Russian bomb with two hands and bottle of water Facebook Twitter
0

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την Ουκρανία καταγράφει τη στιγμή που δύο πυροτεχνουργοί εξουδετερώνουν μια ρωσική βόμβα με τα ίδια τους τα χέρια και ένα μπουκάλι νερό.

Στο βίντεο διάρκειας 31 δευτερολέπτων που ακολουθεί, ένας άνδρας ρίχνει νερό στην άκρη της βόμβας, ενώ ένας άλλος στρίβει με προσοχή την ασφάλεια. 

Οι δύο άνδρες της Μονάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών έχουν στη διάθεσή τους μόνο το νερό και ένα ζευγάρι γάντια. Δεν φορούν ούτε καν κράνη και αναλαμβάνουν μια διαδικασία που κανονικά θα εκτελούσαν εξ αποστάσεως. 

Ειδικοί εξηγούν πως το νερό χρησιμοποιήθηκε για να μειωθεί η τριβή στην υποδοχή του πυροκροτητή, όπου υπολείμματα εκρηκτικών μπορούν να εισχωρήσουν στο σπείρωμα. Το μόνο που χρειάζεται για να εκραγεί είναι θερμότητα, κίνηση και τριβή. «Το νερό μειώνει τον κίνδυνο εκφόρτισης στατικού ηλεκτρισμού. Σταθερά χέρια, ατσάλινα νεύρα», σχολίασε ο Νικ Στιλιανός, δημοσιογράφος του Sky News . 

Ο Charles Lister, διευθυντής των προγραμμάτων καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής, ανήρτησε το βίντεο στο Twitter, λέγοντας πως οι δύο άνδρες επέδειξαν «απίστευτη γενναιότητα». 

«Αυτή η ρωσική βόμβα θα μπορούσε να ισοπεδώσει ένα κτήριο και παρ' όλα αυτά αυτοί οι δύο Ουκρανοί της Μονάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών την απενεργοποιούν με δύο χέρια και ένα μπουκάλι νερό, ενώ οβίδες ακούγονται να πέφτουν σε κοντινή απόσταση», έγραψε ο Lister. 

Το βίντεο διαμοιράστηκε λίγη ώρα αφότου η Ρωσία παραδέχθηκε πως χρησιμοποιεί θερμοβαρικές βόμβες στην Ουκρανία που έχουν την δυνατότητα να καταστρέφουν και τα πνευμόνια, καθώς ρουφούν το οξυγόνο του γύρω χώρου για να προκαλέσουν μια πανίσχυρη έκρηξη σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας από τα συμβατικά εκρητικά. 

Με πληροφορίες από Telegraph 

Διεθνή
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική οικογένεια Βρετανίας: Πέθανε ο Τόμας Κίνγκστον, σύζυγος της Γκαμπριέλα Γουίνδσορ

Διεθνή / Πέθανε στα 45 του χρόνια ο Τόμας Κίνγκστον, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας

«Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ενημερώθηκαν για τον θάνατο του, όσοι τον γνώριζαν θρηνούν ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειας», ανέφερε το παλάτι του Μπάκινγκχαμ
NEWSROOM