Ο πάπας Βενέδικτος γνώριζε για παιδεραστές ιερείς όταν ήταν αρχιεπίσκοπος στο Μόναχο

Ο Πάπας Βενέδικτος γνώριζε για παιδεραστές ιερείς όταν ήταν αρχιεπίσκοπος στο Μόναχο Facebook Twitter
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
0

Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ γνώριζε για ιερείς που κακοποίησαν σεξουαλικά παιδιά όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου από το 1977 έως το 1981, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στην αρχιεπισκοπή και η οποία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, καταρρίπτοντας τις επί μακρόν διαψεύσεις του ποντίφικα.

«Γνώριζε για τα γεγονότα», είπε ο δικηγόρος Μάρτιν Πους, μέλος της επιτροπής που ανακοίνωσε τα ευρήματα. «Πιστεύουμε ότι μπορεί να κατηγορηθεί για παραβάσεις σε τέσσερις περιπτώσεις», ανέφερε ο Πους. «Δύο από αυτές αφορούσαν περιπτώσεις κακοποιήσεων στη διάρκεια της θητείας του και τιμωρήθηκαν από το κράτος. Και στις δυο περιπτώσεις οι δράστες δεν καθαιρέθηκαν».

Ο Βενέδικτος συνεχίζει να αρνείται τους ισχυρισμούς, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της δικηγορικής εταιρείας Westpfahl Spilker Wastl την Πέμπτη. Σε κάθε περίπτωση, τα ευρήματα της έρευνας δημιουργούν ιστορικό προηγούμενο για τον πρώην πάπα, τότε γνωστό ως καρδινάλιο Τζόζεφ Ράτζινγκερ, η οποία έρχεται μετά από χρόνια εικασιών σχετικά με το πόσα ήξερε για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

«Ποτέ δεν προσπάθησα να συγκαλύψω αυτά τα πράγματα» είπε ο Βενέδικτος μέσω της γραμματείας του. «Ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε για ορισμένα γεγονότα, όμως πιστεύουμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε», είπε ο Πους. 

Ο 94χρονος πλέον Βενέδικτος έγινε ο πρώτος πάπας μετά από αιώνες που παραιτήθηκε το 2013. Η θητεία του επισκιάστηκε από ένα παγκόσμιο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στην καθολική εκκλησία και πλέον με βάση την έρευνα εμπλέκεται άμεσα στην αποτυχία να αποτρέψει ή έστω να τιμωρήσει τους ιερείς που εμπλέκονταν σε τέτοιες πράξεις. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

«Σημαντική η στήριξη του βασιλιά Κάρολου για τον ουκρανικό λαό», τόνισε η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στην βασίλισσα Καμίλα - Με τον Κάρολο ασθενή η Καμίλα παίρνει τα ηνία του βασιλικού οίκου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Διεθνή / Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Με νέες δηλώσεις το παλάτι του Κένσινγκτον υποστηρίζει πως η πριγκίπισσα είναι καλά και θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα τον προκαθορισμένο χρόνο, δηλαδή μετά το Πάσχα - Πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά τα βραβεία BAFTA, στις 18 Φεβρουαρίου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ