Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι το Νότιο Σουδάν βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι το Νότιο Σουδάν βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού Facebook Twitter
EPA
0

Το Νότιο Σουδάν βρίσκεται στα πρόθυρα νέου λιμού, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι οργανώσεων αρωγής, έπειτα από περισσότερα από τέσσερα χρόνια εμφυλίου πολέμου και αποτυχημένων εκεχειριών στη νεαρότερη χώρα του κόσμου.

Σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού θα χρειαστούν φέτος βοήθεια σε τρόφιμα για να αποφευχθεί ο λιμός και ο υποσιτισμός την ώρα που οι οργανώσεις αρωγής ετοιμάζονται για την σκληρότερη χρονιά στα χρονικά, όπως δήλωσαν μέλη μιας ομάδας εργασίας, στην οποία μετέχουν αξιωματούχοι του Νοτίου Σουδάν και του ΟΗΕ.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη και βρισκόμαστε κοντά σε άλλον έναν λιμό. Οι προβλέψεις είναι ζοφερές. Αν τις αγνοήσουμε, θα αντιμετωπίσουμε μια εντεινόμενη τραγωδία, δήλωσε ο Σερζ Τισό, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν.

Συνολικά 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 48% του πληθυσμού της χώρας, βρίσκονται ήδη σε κατάσταση κρίσης ή έκτακτης ανάγκης -δηλαδή στην τρίτη και την τέταρτη θέση μιας κλίμακας πέντε βαθμίδων, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ομάδα εργασίας.

Η πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου αφρικανική χώρα μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο από τα τέλη του 2013, όταν ξέσπασε η σύγκρουση μεταξύ των στρατιωτών που ήταν πιστοί στον πρόεδρο Σάλβα Κιρ και αυτών που ήταν πιστοί στον τότε αντιπρόεδρό του Ρικ Μασάρ.

Έκτοτε περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προκαλώντας την μεγαλύτερη κρίση προσφύγων στην Αφρική μετά την γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994.

Ο ΟΗΕ κήρυξε σε κατάσταση λιμού δύο περιοχές πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά ανακοίνωσε ότι η κρίση είχε αρχίσει να αμβλύνεται τον περσινό Ιούνιο.

Αναμένουμε να αντιμετωπίσουμε την σκληρότερη χρονιά στα χρονικά, δήλωσε ο συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Αλέν Νουντεχού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν Τζούμπα.

Η συλλογή στοιχείων για το Νότιο Σουδάν άρχισε όταν κήρυξε την ανεξαρτησία του από το Σουδάν τον Ιούλιο του 2011.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΕΝΕΙ

Διεθνή / Χαμενεΐ μετά τις νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ: «Το σχέδιο του εχθρού είναι να δημιουργήσει διχασμούς για να αντισταθμίσει τις ήττες»

Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με νεκρούς - Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης μετά τα «αμυντικά» χτυπήματα των ΗΠΑ και παρέμβαση Κάλας για «πολύ επικίνδυνη ζώνη»
THE LIFO TEAM
Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM