Νετανιάχου: Σφοδρή επίθεση του γιου του στον Μακρόν για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Νετανιάχου: Σφοδρή επίθεση του γιου του στον Μακρόν για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους Facebook Twitter
Γιαΐρ Νετανιάχου και Μπενιαμίν Νετανιάχου / Instagram
0

Σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν, προχώρησε ο γιος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Γιάιρ.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ, ο Γιάιρ Νετανιάχου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν, σχετικά με τις δηλώσεις του για «αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους» από τη Γαλλία.

Σημειώνεται πως λίγες ημέρες πριν, ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος «τον Ιούνιο», με την ευκαιρία της διάσκεψης στην οποία θα συμπροεδρεύσει μαζί με τη Σαουδική Αραβία, στη Νέα Υόρκη. «Πρέπει να οδεύσουμε προς την αναγνώριση και επομένως, τους επόμενους μήνες θα το κάνουμε», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι France 5.

Στον απόηχο αυτών των δηλώσεων, ο 33χρονος γιος του Νετανιάχου σε ανάρτησή που επισυνάπτει τις δηλώσεις του Γάλλου πρόεδρου, γράφει μεταξύ άλλων: «Ναι στην ανεξαρτησία της Νέας Καληδονίας! Ναι στην ανεξαρτησία της Γαλλικής Πολυνησίας! Ναι στην ανεξαρτησία της Κορσικής!».

«Άντε πη@@@ου! Ναι στην ανεξαρτησία της Νέας Καληδονίας! Ναι στην ανεξαρτησία της Γαλλικής Πολυνησίας! Ναι στην ανεξαρτησία της Κορσικής! Ναι στην ανεξαρτησία της Χώρας των Βάσκων!» έγραψε χαρακτηριστικά, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο τον Εμανουέλ Μακρόν.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο Γάλλος πρόεδρος κάνει «σοβαρό λάθος» προωθώντας την ιδέα ενός παλαιστινιακού κράτους.

«Ο πρόεδρος Μακρόν κάνει ένα σοβαρό λάθος με το να συνεχίζει να προωθεί την ιδέα ενός παλαιστινιακού κράτους στο κέντρο της γης μας, ένα κράτος του οποίου η μόνη προσδοκία είναι η καταστροφή του Ισραήλ», έγραψε χαρακτηριστικά σε δική του δήλωση στην πλατφόρμα Χ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM