Νεπάλ: Ο σεισμός μετατόπισε το Έβερεστ

Νεπάλ: Ο σεισμός μετατόπισε το Έβερεστ Facebook Twitter
0

Κατά 3 εκατοστά προς τα νοτιοδυτικά κινήθηκε το Έβερεστ λόγω των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησαν την περιοχή στις 25 Απριλίου, σύμφωνα με κινεζική μελέτη μέσω δορυφόρων.

Δεν φαίνεται να υπήρξε μετατόπιση του βουνού και από τη δεύτερη ισχυρή δόνηση με μέγεθος 7,5 Ρίχτερ.


Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς το Έβερεστ μετατοπίζεται συνεχώς προς τα βορειοανατολικά κατά περίπου 4 εκατοστά το χρόνο ενώ τα τελευταία 10 χρόνια έχει ανυψωθεί κατά 3 εκατοστά.

Ο Χου Σιουέι, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωλογίας της κινεζικής αρχής που είναι αρμόδια για τους σεισμούς, τόνισε ότι η έκταση της μετατόπισης αυτής είναι φυσιολογική.


Οι δύο σεισμοί προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 8.700 ανθρώπων στο Νεπάλ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM