Το νέο Instagram δεν αρέσει σε Κιμ Καρντάσιαν και Κάιλι Τζένερ: «Μην προσπαθείτε να γίνετε TikTok»

Το νέο Instagram δεν άρεσε σε Κιμ Καρντάσιαν και Κάιλι Τζένερ: «Μην προσπαθείτε να γίνετε TikTok» Facebook Twitter
Φωτ: Τaylor Jewell/Getty Images for Vogue
0

Ο επικεφαλής του Instagram απάντησε στην μαζική έκκληση χρηστών, ανάμεσά τους Κιμ Καρντάσιαν και Κάιλι Τζένερ, να σταματήσει να εισάγει λειτουργίες που κάνουν την πλατφόρμα να μοιάζει με το TikTok.

Το Instagram επιβράβευσε πρόσφατα τους χρήστες που ποστάρουν περισσότερα σύντομα βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των Reels, τα οποία μιμούνται τα βίντεο του TikTok. Η πλατφόρμα έχει επίσης ενημερώσει τον αλγόριθμό της ώστε να δίνει προτεραιότητα στα Reels αντί για αναρτήσεις από άτομα που ακολουθεί ένας χρήστης.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου όλο και μεγαλύτερο μέρος του Instagram θα είναι βίντεο», δήλωσε ο Άνταμ Μοσέρι.

«Πρόκειται για πολλές αλλαγές ταυτόχρονα», πρόσθεσε. «Αλλά θα πρέπει επίσης να εξελιχθούμε γιατί ο κόσμος αλλάζει γρήγορα και θα πρέπει να αλλάξουμε μαζί του».

Πολλοί νέοι έχουν στραφεί στο TikTok και έχουν απομακρυνθεί από πλατφόρμες που ανήκουν στην Meta, συμπεριλαμβανομένων των Instagram και Facebook, επειδή το TikTok διαθέτει σύντομα βίντεο που τραβούν την προσοχή τους. Οι ανταγωνιστές του TikTok έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια σε αντιγραφές που δίνουν προτεραιότητα στα βίντεο.

«Θέλω επίσης να είμαι σαφής: δεν είναι ακόμα καλό», σημείωσε ο Άνταμ Μοσέρι για τις αλλαγές που εφαρμόζει το Instagram. «Θα πρέπει να το φτάσουμε σε ένα καλό σημείο αν πρόκειται να το στείλουμε στο υπόλοιπο Instagram», είπε.

@kimandnorth♬ original sound - Kim and North

Η απάντησή του ήρθε λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση μιας εικόνας από έναν χρήστη του Instagram με το όνομα Illumitati, η οποία έγραφε: «Κάντε το Instagram ξανά Instagram». Η ανάρτηση μετρούσε περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια likes μέχρι το πρωί της Τρίτης.

«Σταματήστε να προσπαθείτε να γίνετε TikTok», ανέφερε η ανάρτηση. «Θέλω απλώς να βλέπω χαριτωμένες φωτογραφίες των φίλων μου».

Ένα petition που προέτρεπε την πλατφόρμα να σταματήσει να μιμείται το TikTok, λέγοντας ότι ανάγκαζε τους δημιουργούς να κάνουν περιεχόμενο που εξυπηρετούσε έναν νέο αλγόριθμο, είχε περισσότερες από 136.000 υπογραφές στο διαδίκτυο μέχρι την Τρίτη.

Οι Κιμ Καρντάσιαν και Κάιλι Τζένερ αναδημοσίευσαν την εικόνα, καλώντας επίσης την εφαρμογή να σταματήσει να μιμείται το δημοφιλές app TikTok.

«PLEASEEEEEEEEE», έγραψε η Κάιλι Τζένερ, η οποία έχει 360 εκατομμύρια followers. Η Κιμ Καρντάσιαν κοινοποίησε αργότερα την ίδια ανάρτηση στους 326 εκατομμύρια followers της, προσθέτοντας: «PRETTY PLEASE».

Το νέο Instagram δεν άρεσε σε Κιμ Καρντάσιαν και Κάιλι Τζένερ: «Μην προσπαθείτε να γίνετε TikTok» Facebook Twitter

Η 24χρονη Κάιλι και η 41χρονη Κιμ είναι στην τρίτη και έβδομη θέση με τους περισσότερους followers στο Instagram, σύμφωνα με το Social Blade, έναν ιστότοπο που παρακολουθεί τον αριθμό των followers. Οι δυο αδελφές έχουν χτίσει εμπορικές αυτοκρατορίες διαφημίζοντας εν μέρει τα προϊόντα τους απευθείας στους followers τους στην πλατφόρμα.

Και αυτό τούς δίνει τη δύναμη να επηρεάζουν σημαντικά τις αγορές, όπως έκανε η Κάιλι Jenner το 2018 όταν δήλωσε στο Twitter ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον το Snapchat και οι μετοχές της εταιρίας έπεσαν 6,1% μετά από αυτό.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Ο Βρετανός μονάρχης ήταν απών στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Κάρολος φορά τη γραβάτα, σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ