Ν. Κορέα: Η Εθνοσυνέλευση απέσυρε έκθεση με σατιρικά έργα τέχνης για τον πρόεδρο- Τον έδειχναν γυμνό

Νότια Κορέα: Έκθεση στην Εθνοσυνέλευση αποσύρθηκε λόγω έργων τέχνης που σατίριζαν τον πρόεδρο της χώρας Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Έκθεση που εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο κτίριο της Εθνοσυνέλευση της Νότιας Κορέας, στη Σεούλ ακυρώθηκε από αξιωματούχους της Γραμματείας του νομοθετικού σώματος.

Ο λόγος ήταν πως κάποια έργα τέχνης, που περιλαμβάνονται σε αυτήν διακωμωδούν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, της χώρας, Γιουν Σουκ-γέολ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Την έκθεση «Goodbye in Seoul» συνθέτουν 80 έργα τέχνης, ανάμεσά τους δύο σατιρικές απεικονίσεις του πολιτικού.

Σε έναν πίνακα, ο αρχηγός του κράτους παρουσιάζεται γυμνός, να κρατά ένα σπαθί και να αιωρείται πάνω από μια πόλη, με τρόπο παρόμοιο με τον Κολοσσό του Γκόγια, αναφέρουν δημοσιεύματα του κορεατικού Τύπου.

Σε ένα άλλο έργο, ψηφιακή εικονογράφηση, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας εμφανίζεται ως εκδοχή του κύριου χαρακτήρα στη δημοφιλή ταινία του 2022 Decision to Leave (Απόφαση Φυγής).

Ο τίτλος του έργου, Decision to Embezzle (Απόφαση Υπεξαίρεσης), αναφέρεται στην αμφιλεγόμενη απονομής χάριτος από τον Γιουν Σουκ-γέολ στον πρώην πρόεδρο της χώρας, Λι Μιουνγκ-μπακ ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών για κατηγορίες που σχετίζονται με οικονομική απάτη.

Σκοπός της έκθεσης ήταν να εγκαλέσει πολιτικούς που χρησιμοποιούν την εξουσία τους για να παραβλέψουν την αυτονομία των πολιτών, των μέσων ενημέρωσης και των εναλλακτικών φωνών.

Η Γραμματεία της Εθνοσυνέλευσης απέσυρε την άδεια για την έκθεση «Goodbye in Seoul», εκδίδοντας τρεις ανακοινώσεις προς τους διοργανωτές ζητώντας «εθελοντική απομάκρυνση» των έργων τέχνης υποστηρίζοντας ότι με την έκθεση παραβιάστηκαν τα ατομικά δικαιώματα, τα δημόσια ήθη και η κοινωνική ηθική.

Η έκθεση διοργανώθηκε από κοινού από το τμήμα της Σεούλ της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Οργανισμών της Κορέας (FAC) και την Οργανωτική Επιτροπή Goodbye Exhibition, με τη συμβολή δύο ανεξάρτητων νομοθετών και 10 μελών του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Κορέας (DPK).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM
Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Διεθνή / Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Μετά την αποφυλάκισή του για τον θάνατο του πρώτου ατόμου που χρησιμοποίησε την κάψουλα, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στη Ζυρίχη και πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

Διεθνή / Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

«Το σπίτι μας κάηκε μετά από δύο χρόνια απειλών από άτομα της περιοχής, που επανειλημμένα μας έλεγαν ότι θα το κάψουν. Αναφέραμε αυτές τις απειλές στις αρχές πολλές φορές, αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε ο σύζυγός του ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Διεθνή / Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Πάνω από έναν αιώνα μετά την άδικη καταδίκη του, η Γαλλία κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του Άλφρεντ Ντρέιφους, με πρόταση για μεταθανάτια προαγωγή και ταφή στο Πάνθεον
LIFO NEWSROOM