Λονδίνο: Η πρώτη κλινική για εθισμό στα video games

Λονδίνο: Η πρώτη κλινική για εθισμό στα video games Facebook Twitter
0

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας ανοίγει στο Λονδίνο την πρώτη εξειδικευμένη κλινική της χώρας για τη θεραπεία παιδιών και νεαρών ενηλίκων που είναι εθισμένοι στο gaminng και video games όπως τo Fortnite, το Candy Crush και το Call of Duty.

Το προσωπικό θα κληθεί να αντιμετωπίσει άτομα ηλικίας 13 έως 25 ετών, τα οποία περνάνε αμέτρητες ώρες παίζοντας video games. Από την Τρίτη, οι γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας στην Bρετανία μπορούν να απευθυνθούν στην υπηρεσία για να καταγραφούν οι «ασθενείς», ενώ η θεραπείες ξεκινάνε τον επόμενο μήνα.

Η κλινική έχει δημιουργηθεί λόγω ανησυχίας για τον αυξανόμενο αριθμό παιδιών και νέων, των οποίων η υπερβολική ενασχόληση με τα video games προκαλεί προβλήματα, ειδικά με την ψυχική τους υγεία. Οι ασθενείς  θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων αυτοπροσώπως ή online, συμβουλευτική.

«Οι ανάγκες για την υγεία αλλάζουν διαρκώς, γι 'αυτό το NHS δεν πρέπει ποτέ να παραμείνει άπραγο. Αυτή η νέα υπηρεσία αποτελεί απάντηση σε ένα αναδυόμενο πρόβλημα, μέρος των αυξανόμενων πιέσεων που εκτίθενται τα παιδιά και οι νέοι σε αυτές τις μέρες», δήλωσε δήλωσε ο Simon Stevens, διευθύνων σύμβουλος του NHS England.

Οι κλινικοί ψυχολόγοι, νοσηλευτές ψυχικής υγείας, θεραπευτές και ψυχίατροι που ειδικεύονται στη θεραπεία παιδιών και νέων θα συνεργαστούν με τους ασθενείς για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του εθισμού τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πέρυσι αναγνώρισε την «διαταραχή gaming» ως ιατρική κατάσταση για πρώτη φορά. Την περιέλαβε στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Διεθνούς Ταξινόμησης των Ασθενειών, η οποία λέει στους γιατρούς παγκοσμίως ποιες περιπτώσεις έχει αποδεχθεί ο ΠΟΥ ως ασθένεια.


«Η διαταραχή των video games είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που μπορεί να έχει μια πολύ εξουθενωτική επίδραση στη ζωή των ανθρώπων, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τις οικογένειές τους, που μπορούν να μείνουν αβοήθητοι εξαιτίας του εθισμού του αγαπημένου τους προσώπου», δήλωσε η Δρ Henrietta Bowden-Jones, που είναι επικεφαλής της κλινικής. «Η διαταραχή αυτή δεν είναι μια ψυχική ασθένεια που μπορεί κανείς να μην δει σοβαρά. Μιλάμε για περιπτώσεις όπου κάποιος μπορεί να περάσει έως και 12 ώρες την ημέρα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή και μπορεί να καταλήξει κοινωνικά απομονωμένος και να χάσει τη δουλειά του ως αποτέλεσμα».

Χώρες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον εθισμό στο Διαδίκτυο και το gaming. Για παράδειγμα, η Νότια Κορέα έχει απαγορεύσει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να παίζουν online παιχνίδια κάποιες ώρες. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM