Κυπριακό: Διερευνητικές επαφές Άιντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί για επανάληψη των συνομιλιών

Κυπριακό: Διερευνητικές επαφές Άιντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί για επανάληψη των συνομιλιών Facebook Twitter
0

Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης στο Κυπριακό και επιστροφής των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Άιντε, συναντήθηκε σήμερα με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και αύριο θα έχει συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Άιντε διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα καταστεί δυνατή η επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Ανέφερε ότι διερευνά το πώς θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες και τι θα κάνουν όταν επιστρέψουν σε αυτές. «Συζητήσαμε ορισμένες ιδέες, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τη συνάντηση και με τον κ. Ακιντζί» δήλωσε ο κ. Άϊντε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει συγκεκριμένες ιδέες, οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν τον διάλογο. Επανέλαβε δε, την ετοιμότητα του κύπριου προέδρου να επιστρέψει ακόμα και αύριο στον διάλογο. Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως οι διαφορές οι οποίες υπάρχουν, δεν λύνονται μέσω δημόσιων τοποθετήσεων, αλλά στο τραπέζι του διαλόγου.

Στο μεταξύ, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί» γράφει ότι στις 9 Μαρτίου θα κάνει προεκλογική ομιλία στα κατεχόμενα ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ