Το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι συνελήφθησαν περισσότεροι διαδηλωτές από όσους χωρούν τα κρατητήρια

Το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι συνελήφθησαν περισσότεροι διαδηλωτές από όσους χωρούν τα κρατητήρια Facebook Twitter
EPA
0

Το Κρεμλίνο παραδέχθηκε σήμερα ότι στις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δίκη του Αλεξέι Ναβάλνι, συνελήφθησαν περισσότερα άτομα από όσους χωρούν τα υφιστάμενα κρατητήρια.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίαζε τις άσχημες συνθήκες κράτησης των συλληφθέντων στις πρόσφατες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπου σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης και πολυάριθμες μαρτυρίες των ίδιων των συλληφθέντων, περιμένουν ώρες μέσα στις κλούβες, στα κρατητήρια δεν υπάρχει χώρος και αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας με τους δικούς τους και ακόμη και με το νερό.

«Συνελήφθησαν περισσότεροι απ' όσους χωρούν τα κρατητήρια και περισσότεροι ώστε να μπορούν να διεκπεραιωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες διατυπώσεων, σε περιορισμένα χρονικά πλαίσια. Για αυτό τον λόγο δημιουργήθηκαν, δυστυχώς τέτοια προβλήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος ου Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ . Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αναμφισβήτητα τα αρμόδια όργανα λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διευθετήσουν την κατάσταση».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ισχυρίστηκε ότι η αλγεινή αυτή κατάσταση δεν προκλήθηκε από τα όργανα επιβολής του νόμου αλλά από την συμμετοχή πολιτών «σε δράσεις που δεν είχαν την έγκριση των αρχών». «Στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει να μιλάμε για τις συνέπειες. Πρωτίστως πρέπει να μιλάμε για άτομα που πήραν μέρος σε μη νόμιμες εκδηλώσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ.


Ερωτηθείς αν έχουν δείξει στον Ρώσο πρόεδρο βίντεο από τους χώρους κράτησης των συλληφθέντων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απάντησε αρνητικά λέγοντας «Ο ίδιος (Πούτιν) δεν μπορεί να δει όλα τα βίντεο».

Ερωτηθείς αν η διεύθυνση της προεδρίας ελέγχει τα όσα μεταδίδονται για ξυλοδαρμούς διαδηλωτών από την αστυνομία, ο Πεσκόφ απάντησε αρνητικά: «Όχι η διεύθυνση της προεδρίας δεν μπορεί να ασχολείται με το να ερευνά τέτοια μεμονωμένα περιστατικά». «Αλλά όλοι μας γνωρίζουμε την αρκετά άμεση αντίδραση και του υπουργείου Εσωτερικών και της Εθνικής Φρουράς, που ανακοίνωσαν ότι κάθε συγκεκριμένο περιστατικό θα ελεγχθεί υπηρεσιακά και θα υπάρξουν τα κατάλληλα συμπεράσματα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Αναφερόμενος στις ενέργειες της αστυνομίας κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων συμπαράστασης στον Αλεξέι Ναβάλνι, είπε ότι πρόκειται για μέτρα «που λαμβάνονται από την αστυνομία σε σχέση με όσους συμμετέχουν σε παράνομες διαδηλώσεις».

«Κάποιοι με την θέλησή τους, κάποιοι θύματα υποκινητών συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων από την αστυνομία και την Εθνική Φρουρά. Δεν υπάρχουν διώξεις. Ξεχνάτε ότι υπήρξαν άμεσες και πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σχετικά με το περιστατικό της εθελόντριας Αλιόνα Κιτάγιεβα από το επιτελείο της δικηγόρου Λιουμπόφ Σόμπολ (έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό έως τις 23 Μαρτίου), την οποία όταν την συνέλαβαν την απείλησαν ότι θα της φορέσουν κουκούλα στο κεφάλι και θα την χτυπήσουν με Taser (όπλο ακινητοποίησης μέσω ηλεκτρικού σοκ) αν δεν ξεκλείδωνε το κινητό της τηλέφωνο, είπε ότι «αν πράγματι αυτό συνέβη» «θα πρέπει η ίδια να πάει στον εισαγγελέα και να κάνει μήνυση. Πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει ο νόμος για να υπερασπισθεί τα δικαιώματά της ως πολίτης».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει την σύλληψη του δημοσιογράφου Σεργκέι Σμιρνόφ που καταδικάστηκε σε 25 ημερών φυλάκιση για ένα retweet που αφορούσε τον ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας ότι δεν σχολιάζει αποφάσεις δικαστηρίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό σε πανεπιστήμιο της Γιούτα

Διεθνή / Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας: «Ο σπουδαίος, και θρυλικός, Τσάρλι Κερκ, είναι νεκρός» - Aνακοίνωσε ότι όλες οι σημαίες στις ΗΠΑ θα κυματίζουν μεσίστιες έως την Κυριακή, προς τιμήν του.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Διεθνή / Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πέντε άτομα πέθαναν από ασιτία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 404 τον συνολικό αριθμό όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα μέσα στους 23 μήνες πολέμου
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Διεθνή / Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Αποκαλυπτικά έγγραφα δείχνουν ότι ο εκδότης της Washington Post, Γουίλ Λιούις, παρείχε μυστικές πολιτικές συμβουλές στον Μπόρις Τζόνσον κατά την πρωθυπουργία του, εγείροντας ερωτήματα για την ανεξαρτησία του και την εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης στην πολιτική
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Διεθνή / Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Η Ρόζι Ο’Ντόνελ αποκαλύπτει γιατί δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης της, τις απειλές του Τραμπ να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και τις δηλώσεις του για «απειλή της ανθρωπότητας»
LIFO NEWSROOM
Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Διεθνή / Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Η αθλήτρια βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και είδε να σπάνε αυτοκίνητα με φτυάρια και να πετάνε γκαζάκια
LIFO NEWSROOM
Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Διεθνή / Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Πάνω από 200 συλλήψεις στο Παρίσι, φωτιές, μπλοκαρισμένοι δρόμοι και σιδηρόδρομοι, καθώς οι πολίτες ξεσηκώνονται κατά του Μακρόν μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Διεθνή / Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Ο Κιλιτσντάρογλου ενδέχεται να αναλάβει τον έλεγχο του CHP μετά την κρίση με τις εκλογές του 2023, ενώ η νυν διοίκηση και τα ΜΜΕ προκαλούν ένταση και αναστάτωση ενόψει της ακρόασης στις 15 Σεπτεμβρίου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Διεθνή / Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Η Πολωνία ενεργοποίησε το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της από 19 ρωσικά drones. Διεθνής κατακραυγή, φόβοι για κλιμάκωση και ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Ο 40χρονος βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία και πραγματοποιεί επισκέψεις στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που εξακολουθεί να στηρίζει από τότε που αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο της συνόδου κορυφής στην Κίνα, όπου Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ και Ναρέντρα Μόντι εμφανίστηκαν με κοινό μέτωπο απέναντι στη Δύση
LIFO NEWSROOM