Κορωνοϊός- Ισπανία: 440 θάνατοι σε 24 ώρες- Συγγνώμη της κυβέρνησης στα παιδιά, πώς θα βγουν από το σπίτι

Κορωνοϊός- Ισπανία: 440 θάνατοι σε 24 ώρες- Συγγνώμη της κυβέρνησης στα παιδιά, πώς θα βγουν από το σπίτι Facebook Twitter
EPA
0

Τους όρους με τους οποίους τα παιδιά στην Ισπανία θα μπορέσουν να βγουν από το σπίτι, για πρώτη φορά από τις 14 Μαρτίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ στη χώρα καταγράφηκαν 440 θάνατοι από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες.

Συνολικά η χώρα θρηνεί 22.157 νεκρούς από τον κορωνοϊό. Ο ημερήσιος τραγικός απολογισμός που ανακοινώθηκε την Πέμπτη είναι ελαφρώς υψηλότερος από τον χθεσινό, με τους 435 νεκρούς σε 24 ώρες. Τα κρούσματα στην Ισπανία έφτασαν πλέον τα 213.024, ενώ το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το 16% (34.355) αφορά εργαζομένους στον τομέα της Υγείας.

Βγαίνουν από το σπίτι τα παιδιά

Από την Κυριακή, τα παιδιά έως 14 ετών στην Ισπανία θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους, για πρώτη φορά από τη στιγμή που επιβλήθηκε η καραντίνα, στις 14 Μαρτίου. Θα μπορούν να βγουν για περπάτημα ή παιχνίδι στους δρόμους, για μία ώρα, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα παιδιά θα πρέπει πάντα να συνοδεύονται από έναν ενήλικα- ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να είναι με έως και τρία παιδιά κάθε φορά- ενώ θα πρέπει να απομακρύνονται σε απόσταση έως και ενός χιλιομέτρου από το σπίτι. Θα επιτρέπεται να έχουν μαζί τους παιχνίδια, μπάλες και πατίνια, όμως, δεν θα μπορούν να πάνε σε πάρκα ή άλλους κοινόχρηστους χώρους παιχνιδιού, λόγω του κινδύνου μόλυνσης. Και πάντα θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Τα παιδιά σε αγροτικές περιοχές, θα μπορούν να βγουν στην εξοχή ή να πάνε σε δάσος.

Η συγγνώμη της κυβέρνησης

Ανακοινώνοντας αυτά τα μέτρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι θα επιτρέπεται να συνοδεύουν τον γονιό τους στα ψώνια σε σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση δεν ήταν όσο ξεκάθαρη θα έπρεπε όταν εξήγησε το πώς θα επιτρέπεται να βγείτε για περπάτημα με τις οικογένειές σας», δήλωσε ο Ιγκλέσιας απευθυνόμενος στα παιδιά.

«Ξέρω ότι αυτός ο εγκλεισμός δεν ήταν εύκολος για εσάς. Έπρεπε να σταματήσετε να πηγαίνετε στο σχολείο, όπως και να βλέπετε τους δασκάλους και τους φίλους σας. Δεν είχατε τη δυνατότητα να βλέπετε πολλούς από τους συγγενείς σας και έπρεπε να μείνετε στο σπίτι για να παίξετε αντί να βγείτε έξω. Θέλω να σας ευχαριστήσω και θέλω να ξέρετε ότι κάποιες στιγμές κάνουμε λάθη όταν παίρνουμε πολύ δύσκολες αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Guardian

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΒΑΣΗ RAF

Διεθνή / Κύπρος: Από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν τα drones που έπληξαν τη βάση Ακρωτηρίου – Πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι κυπριακές αρχές ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας αναχαιτίστηκαν ακόμη δύο drones που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των βρετανικών βάσεων
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία αυξάνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο – Στην «πυρηνική ομπρέλα» και η Ελλάδα

Η ένταξη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτοβουλία συνδέεται με τη στενή αμυντική συνεργασία Αθήνας και Παρισιού, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί τον Απρίλιο, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: Αυτοί είναι οι 4 στόχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφαση για την έναρξη των επιχειρήσεων το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «την τελευταία και καλύτερη ευκαιρία» να πληγεί η Τεχεράνη
THE LIFO TEAM