The Killers: Αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις σε συναυλία τους στη Γεωργία

The Killers: Αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις σε συναυλία τους στη Γεωργία Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Το δημοφιλές συγκρότημα «The Killers» πραγματοποίησε συναυλία στη Γεωργία αλλά μια κίνηση προκάλεσε αποδοκιμασίες και έκανε κάποιους να αποχωρήσουν οργισμένοι.

Λόγος της αναστάτωσης στη συναυλία των The Killers ήταν η κίνηση του frontman της μπάντας Brandon Flowers να ανεβάσει στη σκηνή ένα Ρώσο θαυμαστή, ενώ προέτρεψε τους Γεωργιανούς να θεωρούν τους Ρώσους ως αδέλφια τους.

Συγκεκριμένα, ενώ η συναυλία -που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μπατούμι της Γεωργίας-πλησίαζε στο τέλος της, το συγκρότημα προσκάλεσε έναν άνδρα να παίξει ντραμς μαζί τους κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «For Reasons Unknown».

«Δεν ξέρουμε την εθιμοτυπία σε αυτή τη χώρα, αλλά αυτός ο τύπος είναι Ρώσος», ακούγεται να λέει ο Flowers τότε στο πλήθος, το οποίο απάντησε με ένα μείγμα επευφημιών και αποδοκιμασιών. «Είστε εντάξει με έναν Ρώσο να ανεβαίνει εδώ;».

Το περιστατικό όμως δεν έληξε εκεί καθώς, όταν τελείωσε το κομμάτι, ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και πάλι στην κόντρα των Γεωργιάνων με τους Ρώσους. «Δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε αν κάποιος είναι αδελφός σας; Δεν είναι αδελφός σας;» ρώτησε, απευθυνόμενος στο κοινό. «Μας χωρίζουν τα σύνορα των χωρών μας; Δεν είμαι και εγώ αδελφός σας, που είμαι από την Αμερική;».

Αν και το κοινό άρχισε να τον αποδοκιμάζει έντονα ο Brandon Flowers συνέχισε, προτρέποντας το κοινό να γιορτάσει «που είμαστε όλοι εδώ μαζί». «Δεν θέλω να το κάνουμε άσχημο», ανέφερε. «Σας βλέπω όλους σαν αδέλφια και αδελφές μου».

Πολλοί άνθρωποι φέρεται να εγκατέλειψαν το στάδιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αν και σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν παρόντες, οι «The Killers» έπαιξαν κανονικά μέχρι το τέλος της συναυλίας τους.

Σημειώνεται πως η Ρωσία συνεχίζει να κατέχει το 20% του εδάφους της Γεωργίας μετά την εισβολή της στη χώρα το 2008. Από το 2022 και την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπήρξε εισροή Ρώσων στη Γεωργία, η οποία απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη σοβιετική κυριαρχία το 1991.

«Καλοί άνθρωποι της Γεωργίας, δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να προσβάλουμε κανέναν!» έγραψε αργότερα το συγκρότημα σε σχετική του δήλωση. «Έχουμε μια μακρά παράδοση να προσκαλούμε κόσμο να παίξει ντραμς και φάνηκε από τη σκηνή ότι η αρχική ανταπόκριση από το πλήθος ήταν εντάξει με το μέλος από το κοινό που συμμετείχε απόψε».

Στη συνέχεια τα μέλη του συγκροτήματος σημείωσαν ότι οι αναφορές του Flowers στη σκηνή «είχαν σκοπό να δηλώσουν ότι όλο το κοινό και οι θαυμαστές των Killers είναι "αδέλφια και αδελφές"», αλλά αναγνώρισαν ότι αυτό το νόημα «θα μπορούσε να παρερμηνευθεί». «Είμαστε δίπλα σας και ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα», συμπλήρωσαν στη δήλωσή τους.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
KATY PERRY ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / Katy Perry: «Και οι δύο είχαν πιει πάρα πολύ» λέει ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ στη Μελβούρνη

Ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο καταγγέλθηκε η Katy Perry, μιλώντας στο «Rolling Stone Australia», τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για εκείνο το βράδυ
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM