The Killers: Αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις σε συναυλία τους στη Γεωργία

The Killers: Αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις σε συναυλία τους στη Γεωργία Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Το δημοφιλές συγκρότημα «The Killers» πραγματοποίησε συναυλία στη Γεωργία αλλά μια κίνηση προκάλεσε αποδοκιμασίες και έκανε κάποιους να αποχωρήσουν οργισμένοι.

Λόγος της αναστάτωσης στη συναυλία των The Killers ήταν η κίνηση του frontman της μπάντας Brandon Flowers να ανεβάσει στη σκηνή ένα Ρώσο θαυμαστή, ενώ προέτρεψε τους Γεωργιανούς να θεωρούν τους Ρώσους ως αδέλφια τους.

Συγκεκριμένα, ενώ η συναυλία -που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μπατούμι της Γεωργίας-πλησίαζε στο τέλος της, το συγκρότημα προσκάλεσε έναν άνδρα να παίξει ντραμς μαζί τους κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «For Reasons Unknown».

«Δεν ξέρουμε την εθιμοτυπία σε αυτή τη χώρα, αλλά αυτός ο τύπος είναι Ρώσος», ακούγεται να λέει ο Flowers τότε στο πλήθος, το οποίο απάντησε με ένα μείγμα επευφημιών και αποδοκιμασιών. «Είστε εντάξει με έναν Ρώσο να ανεβαίνει εδώ;».

Το περιστατικό όμως δεν έληξε εκεί καθώς, όταν τελείωσε το κομμάτι, ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και πάλι στην κόντρα των Γεωργιάνων με τους Ρώσους. «Δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε αν κάποιος είναι αδελφός σας; Δεν είναι αδελφός σας;» ρώτησε, απευθυνόμενος στο κοινό. «Μας χωρίζουν τα σύνορα των χωρών μας; Δεν είμαι και εγώ αδελφός σας, που είμαι από την Αμερική;».

Αν και το κοινό άρχισε να τον αποδοκιμάζει έντονα ο Brandon Flowers συνέχισε, προτρέποντας το κοινό να γιορτάσει «που είμαστε όλοι εδώ μαζί». «Δεν θέλω να το κάνουμε άσχημο», ανέφερε. «Σας βλέπω όλους σαν αδέλφια και αδελφές μου».

Πολλοί άνθρωποι φέρεται να εγκατέλειψαν το στάδιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αν και σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν παρόντες, οι «The Killers» έπαιξαν κανονικά μέχρι το τέλος της συναυλίας τους.

Σημειώνεται πως η Ρωσία συνεχίζει να κατέχει το 20% του εδάφους της Γεωργίας μετά την εισβολή της στη χώρα το 2008. Από το 2022 και την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπήρξε εισροή Ρώσων στη Γεωργία, η οποία απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη σοβιετική κυριαρχία το 1991.

«Καλοί άνθρωποι της Γεωργίας, δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να προσβάλουμε κανέναν!» έγραψε αργότερα το συγκρότημα σε σχετική του δήλωση. «Έχουμε μια μακρά παράδοση να προσκαλούμε κόσμο να παίξει ντραμς και φάνηκε από τη σκηνή ότι η αρχική ανταπόκριση από το πλήθος ήταν εντάξει με το μέλος από το κοινό που συμμετείχε απόψε».

Στη συνέχεια τα μέλη του συγκροτήματος σημείωσαν ότι οι αναφορές του Flowers στη σκηνή «είχαν σκοπό να δηλώσουν ότι όλο το κοινό και οι θαυμαστές των Killers είναι "αδέλφια και αδελφές"», αλλά αναγνώρισαν ότι αυτό το νόημα «θα μπορούσε να παρερμηνευθεί». «Είμαστε δίπλα σας και ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα», συμπλήρωσαν στη δήλωσή τους.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM
Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM