The Killers: Αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις σε συναυλία τους στη Γεωργία

The Killers: Αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις σε συναυλία τους στη Γεωργία Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Το δημοφιλές συγκρότημα «The Killers» πραγματοποίησε συναυλία στη Γεωργία αλλά μια κίνηση προκάλεσε αποδοκιμασίες και έκανε κάποιους να αποχωρήσουν οργισμένοι.

Λόγος της αναστάτωσης στη συναυλία των The Killers ήταν η κίνηση του frontman της μπάντας Brandon Flowers να ανεβάσει στη σκηνή ένα Ρώσο θαυμαστή, ενώ προέτρεψε τους Γεωργιανούς να θεωρούν τους Ρώσους ως αδέλφια τους.

Συγκεκριμένα, ενώ η συναυλία -που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μπατούμι της Γεωργίας-πλησίαζε στο τέλος της, το συγκρότημα προσκάλεσε έναν άνδρα να παίξει ντραμς μαζί τους κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «For Reasons Unknown».

«Δεν ξέρουμε την εθιμοτυπία σε αυτή τη χώρα, αλλά αυτός ο τύπος είναι Ρώσος», ακούγεται να λέει ο Flowers τότε στο πλήθος, το οποίο απάντησε με ένα μείγμα επευφημιών και αποδοκιμασιών. «Είστε εντάξει με έναν Ρώσο να ανεβαίνει εδώ;».

Το περιστατικό όμως δεν έληξε εκεί καθώς, όταν τελείωσε το κομμάτι, ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και πάλι στην κόντρα των Γεωργιάνων με τους Ρώσους. «Δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε αν κάποιος είναι αδελφός σας; Δεν είναι αδελφός σας;» ρώτησε, απευθυνόμενος στο κοινό. «Μας χωρίζουν τα σύνορα των χωρών μας; Δεν είμαι και εγώ αδελφός σας, που είμαι από την Αμερική;».

Αν και το κοινό άρχισε να τον αποδοκιμάζει έντονα ο Brandon Flowers συνέχισε, προτρέποντας το κοινό να γιορτάσει «που είμαστε όλοι εδώ μαζί». «Δεν θέλω να το κάνουμε άσχημο», ανέφερε. «Σας βλέπω όλους σαν αδέλφια και αδελφές μου».

Πολλοί άνθρωποι φέρεται να εγκατέλειψαν το στάδιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αν και σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν παρόντες, οι «The Killers» έπαιξαν κανονικά μέχρι το τέλος της συναυλίας τους.

Σημειώνεται πως η Ρωσία συνεχίζει να κατέχει το 20% του εδάφους της Γεωργίας μετά την εισβολή της στη χώρα το 2008. Από το 2022 και την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπήρξε εισροή Ρώσων στη Γεωργία, η οποία απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη σοβιετική κυριαρχία το 1991.

«Καλοί άνθρωποι της Γεωργίας, δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να προσβάλουμε κανέναν!» έγραψε αργότερα το συγκρότημα σε σχετική του δήλωση. «Έχουμε μια μακρά παράδοση να προσκαλούμε κόσμο να παίξει ντραμς και φάνηκε από τη σκηνή ότι η αρχική ανταπόκριση από το πλήθος ήταν εντάξει με το μέλος από το κοινό που συμμετείχε απόψε».

Στη συνέχεια τα μέλη του συγκροτήματος σημείωσαν ότι οι αναφορές του Flowers στη σκηνή «είχαν σκοπό να δηλώσουν ότι όλο το κοινό και οι θαυμαστές των Killers είναι "αδέλφια και αδελφές"», αλλά αναγνώρισαν ότι αυτό το νόημα «θα μπορούσε να παρερμηνευθεί». «Είμαστε δίπλα σας και ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα», συμπλήρωσαν στη δήλωσή τους.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM