ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισε το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισε το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση Facebook Twitter
0

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε σήμερα μία μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση, που, μεταξύ άλλων, θα έβαζε τέλος στον χωρισμό των παιδιών μεταναστών από τις οικογένειες τους. 

Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε ελλείψει συναίνεσης μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, παρόλο που εκείνοι κρατούν την πλειοψηφία στο νομοθετικό σώμα.

Ειδικότερα, η Βουλή απέρριψε με 301 ψήφους κατά, και 121 υπέρ, το «συμβιβαστικό» νομοσχέδιο που προώθησε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Πέρα από την αντιμετώπιση της κρίσης με τα παιδιά μετανάστες, στο νομοσχέδιο προβλεπόταν τρόπος για τη νομιμοποίηση των παράτυπων μεταναστών που ήρθαν όταν ήταν παιδιά στις ΗΠΑ («ονειροπόλοι»).

Στο νομοσχέδιο υπήρχε παράλληλα και πρόβλεψη για τη διάθεση 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές να κάνουν ό,τι θέλουν αναφορικά με το μεταναστευτικό.

Πλέον οι κοινοβουλευτικοί θα προτείνουν ένα νομοσχέδιο που θα επικεντρώνεται αυστηρά στον οριστικό τερματισμό του χωρισμού των οικογενειών μεταναστών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / POLITICO: Ο Πέτερ Μαγιάρ σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για επαναφορά των σχέσεων Ουγγαρίας-ΕΕ

Ο νέος ηγέτης της Ουγγαρίας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας σε δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ
THE LIFO TEAM