Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε σήμερα μία μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση, που, μεταξύ άλλων, θα έβαζε τέλος στον χωρισμό των παιδιών μεταναστών από τις οικογένειες τους. 

 

Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε ελλείψει συναίνεσης μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, παρόλο που εκείνοι κρατούν την πλειοψηφία στο νομοθετικό σώμα.

 

Ειδικότερα, η Βουλή απέρριψε με 301 ψήφους κατά, και 121 υπέρ, το «συμβιβαστικό» νομοσχέδιο που προώθησε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

 

Πέρα από την αντιμετώπιση της κρίσης με τα παιδιά μετανάστες, στο νομοσχέδιο προβλεπόταν τρόπος για τη νομιμοποίηση των παράτυπων μεταναστών που ήρθαν όταν ήταν παιδιά στις ΗΠΑ («ονειροπόλοι»).

 

Στο νομοσχέδιο υπήρχε παράλληλα και πρόβλεψη για τη διάθεση 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

 

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές να κάνουν ό,τι θέλουν αναφορικά με το μεταναστευτικό.

 

Πλέον οι κοινοβουλευτικοί θα προτείνουν ένα νομοσχέδιο που θα επικεντρώνεται αυστηρά στον οριστικό τερματισμό του χωρισμού των οικογενειών μεταναστών.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr