ΗΠΑ: Για sex trafficking κατηγορείται ο Καναδός μεγιστάνας της μόδας Peter Nygard

ΗΠΑ: Για sex trafficking κατηγορείται ο Καναδός μεγιστάνας της μόδας Peter Nygard Facebook Twitter
ΗΠΑ: Για sex trafficking κατηγορείται ο Καναδός μεγιστάνας της μόδας Peter Nygard
0

Ο Καναδός μεγιστάνας της μόδας Peter Nygard κατηγορείται για διακίνηση και εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, για εκβιασμό και άλλα εγκλήματα με στόχους δεκάδες γυναίκες και ανήλικα κορίτσια, για διάστημα μεγαλύτερο από 25 χρόνια σε τρεις χώρες, ανέφεραν οι αρχές των ΗΠΑ.

Η καναδική αστυνομία συνέλαβε τον Nygard στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα, τη Δευτέρα, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ βάσει της συνθήκης έκδοσης μεταξύ των χωρών.

Η δικηγόρος Audrey Strauss στο Μανχάταν είπε ότι ο 79χρονος Nygard χρησιμοποίησε την επιρροή και τις επιχειρήσεις του για «πρόσληψη και συντήρηση» θυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τις Μπαχάμες για τη δική του σεξουαλική ικανοποίηση αλλά και των συνεργατών του.

Ο Elkan Abramowitz, δικηγόρος της Nygard με έδρα τη Νέα Υόρκη, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο μεγιστάνας αντιμετωπίζει επίσης αστικές κατηγορίες στο Μανχάταν για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων γυναικών. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Γεννημένος στη Φινλανδία, ο Nygard μεγάλωσε στη Μανιτόμπα όπου και δημιούργησε τις δικές του ομώνυμες εταιρείες ένδυσης και έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του Καναδά.

Οι αρχές δήλωσαν ότι τα θύματα δέχθηκαν επίθεση από τον Nygard ή τους συνεργάτες του, αφού τους χορηγήθηκαν ναρκωτικά, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές του απαιτήσεις.

Πρόσθεσαν δε, ότι ο Nygard στόχευε συχνά θύματα που προέρχονταν από μειονεκτικά περιβάλλοντα ή είχαν υποστεί κακοποίηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εννέα κατηγοριών, ο Nygard χρησιμοποίησε πολλαπλά μέσα για τη στρατολόγηση των θυμάτων του.

Αυτά φέρεται να περιελάμβαναν «Pamper Parties» που χρηματοδοτήθηκαν από την εταιρεία και πήραν το όνομά τους για τις δωρεάν υπηρεσίες φαγητού, ποτού και σπα.

Στη συνέχεια τα θύματά του κρατήθηκαν παράνομα σε διάφορα ακίνητα που έχει ο ίδιος στη Μαρίνα ντελ Ρέι στην Καλιφόρνια και στις Μπαχάμες.

Ο Νygard χρησιμοποiούσε σύμφωνα με το κατηγορητήριο απειλές για σύλληψη, βλάβη στη φήμη και αγωγές για να σιωπήσει όποιον ήθελε να τον κατηγορήσει.

Τον Φεβρουάριο, ο Nygard παραιτήθηκε από πρόεδρος της Nygard International μετά από επιδρομή του FBI στην έδρας της εταιρείας στη Νέα Υόρκη κοντά στην Times Square.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM