Pornhub: Αγωγή από 34 γυναίκες για μη συναινετικά sex video

Pornhub: Αγωγή από 34 γυναίκες για μη συναινετικά sex video Facebook Twitter
0

Αγωγή κατά του Pornhub και της εταιρείας στην οποία ανήκει έκαναν 34 γυναίκες, κατηγορώντας την ιστοσελίδα ότι εν γνώσει της αποκόμισε κέρδος από βίντεο που δείχνουν βιασμό, παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση, trafficking και άλλο μη συναινετικό σεξουαλικό περιεχόμενο. 

Η αγωγή που κατατέθηκε στην Καλιφόρνια υποστηρίζει ότι η MindGeek- μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πορνογραφίας στο διαδίκτυο- είναι μία «κλασική εγκληματική επιχείρηση». 

Οι ενάγουσες είναι 34 φερόμενα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης- συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων- βιασμού, trafficking και η αγωγή διεκδικεί την αποζημίωση και την προστασία των γυναικών. 

«Αυτή είναι μια υπόθεση για τον βιασμό, όχι για την πορνογραφία», αναφέρει η αγωγή, στην οποία οι γυναίκες κατηγορούν το Pornhub ότι αποκόμισε κέρδος από βίντεο που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Στην αγωγή κατονομάζεται μόνο μία ενάγουσα, ενώ οι άλλες 33 γυναίκες ζήτησαν να μην αποκαλυφθεί το όνομά τους. 

Μία από αυτές τις γυναίκες είπε πως βίντεο της που αναρτήθηκε στο Pornhub κατέστρεψε τη ζωή της. «Είναι καιρός οι εταιρείες και τα άτομα που έχουν κερδίσει από μη συναινετικό και παράνομο περιεχόμενο να λογοδοτήσουν για το έγκλημά τους», τόνισε και πρόσθεσε ότι αποφάσισε να μπει στη διαδικασία της αγωγής για να αποδοθεί δικαιοσύνη «για εμένα και τα αμέτρητα θύματα που δεν παρουσιάζονται». 

Η Ιζαμπέλα- δεν είναι το πραγματικό της όνομα- δήλωσε στο CBS ότι ήταν μόλις 17 ετών όταν ο σύντροφός της την ανάγκασε να γυρίσει ένα γυμνό βίντεο. Το ξέχασε, μέχρι τη στιγμή που- όταν ήταν στο κολέγιο- έλαβε ένα μήνυμα από στενό φίλο που της έγραφε: «Δεν ήξερα ότι είχες κάνει πορνό». 

Τότε ανακάλυψε ότι το βίντεο αυτό είχε δημοσιευθεί ανώνυμα στο Pornhub, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει ή να έχει συναινέσει. Η ίδια τόνισε ότι η ιστοσελίδα δεν επικοινώνησε μαζί της για να επιβεβαιώσει την ηλικία της, ή να ρωτήσει αν το βίντεο ήταν συναινετικό. 

Όταν έμαθε πόσοι πολλοί άνθρωποι είχαν δει το βίντεο, αναγκάστηκε να αλλάξει κολέγιο. Δεν μπορούσε να κοιταχτεί στον καθρέφτη για έξι μήνες και απομονώθηκε, φοβούμενη ότι οι άνθρωποι στη νέα σχολή της θα την αναγνωρίσουν. 

Σε δήλωση στο CNN, το Pornhub ανέφερε ότι εξετάζει και κάνει έρευνα για υπόθεση. Αν και «λαμβάνει σοβαρά κάθε παράπονο που αφορά την κατάχρηση της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των εναγουσών στην υπόθεση», αρνείται τις κατηγορίες για τη δομή της εταιρείας. 

«Οι ισχυρισμοί στην αγωγή ότι το Pornhub είναι μια εγκληματική επιχείρηση που διακινεί γυναίκες και λειτουργεί σαν το “The Sopranos” είναι απολύτως άτοποι, εντελώς απερίσκεπτοι και κατηγορηματικά ψευδείς», ανέφερε ακόμη η ιστοσελίδα. 

Παράλληλα- σε δήλωση στο BBC- το Pornhub τόνισε ότι έχει «μηδενική ανοχή» για το παράνομο περιεχόμενο και πρόσθεσε ότι έχει «τα πιο περιεκτικά μέτρα προστασίας», τα οποία περιλαμβάνουν την απαγόρευση ανάρτησης περιεχομένου από χρήστες χωρίς εξακρίβωση. 

Με πληροφορίες από CNN, BBC, CBS

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Η Τανσού Τσιλέρ υποστηρίζει τον υποψήφιο του Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Η Τανσού Τσιλέρ υποστηρίζει τον υποψήφιο του Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη

Γιατί η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστηρίζει τον Μουράτ Κουρούμ στις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία - Τα κατασκευαστικά σκάνδαλα
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Πρώτη προεκλογική συγκέντρωση Ιμάμογλου - Βολές για την καταστροφή στο χρυσωρυχείο

Διεθνή / Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Πρώτη προεκλογική συγκέντρωση Ιμάμογλου - Βολές για την καταστροφή στο χρυσωρυχείο

Ο αρχηγός των κεμαλιστών του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στην Τουρκίας, πραγματοποίησαν την πρώτη τους τοπική προεκλογική συγκέντρωση
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Επίθεση Τραμπ στον πρίγκιπα Χάρι: Πρόδωσε την βασίλισσα - Αν εκλεγώ πρόεδρος θα είναι «μόνος του»

Διεθνή / Επίθεση Τραμπ στον πρίγκιπα Χάρι: Πρόδωσε την βασίλισσα - Αν εκλεγώ πρόεδρος θα είναι «μόνος του»

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε πυρά κατά του πρίγκιπα Χάρι και δήλωσε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν υπήρξε πολύ «συμπονετικός» με τον Βρετανό γαλαζοαίματο - Τι συμβαίνει με τη βίζα του Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο Μακρόν διοργανώνει διεθνή διάσκεψη για την Ουκρανία με τη συμμετοχή 17 αρχηγών κρατών

Διεθνή / Ο Μακρόν διοργανώνει διεθνή διάσκεψη για την Ουκρανία με τη συμμετοχή 17 αρχηγών κρατών

Μήνυμα συσπείρωσης απέναντι στη Ρωσία στέλνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με την διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης στο Παρίσι για την Ουκρανία - Συμμετέχουν 17 κράτη της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Σουηδία
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ