0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: HUMAN TRAFFICKING

Το Sex trafficking στην Ευρώπη

Τα ανθρώπινα όντα είναι ένα προσοδοφόρο αγαθό για το οργανωμένο έγκλημα. Σε σύγκριση με τα ναρκωτικά ή τα όπλα, κοστίζουν πολύ λίγο. Και μπορούν να πουληθούν όχι μόνο μία φορά, αλλά επανειλημμένα, κάθε μέρα. Οι νέες γυναίκες που επιδιώκουν να ξεφύγουν από τη φτώχεια στις χώρες καταγωγής τους καταλήγουν σε γερμανικά πορνεία. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία.

Οι αδίστακτοι διακινητές τους, τις δελεάζουν με την υπόσχεση μιας καλά αμειβόμενης δουλειάς ώστε να τις αναγκάσουν σε σεξουαλική δουλεία. Μερικές από αυτές πωλούν τις υπηρεσίες τους στην τιμή ενός πακέτου τσιγάρων. Αυτή η σεξουαλική εκμετάλλευση διευκολύνεται από έναν νόμο που νομιμοποιεί τη σεξουαλική εργασία στη Γερμανία, ορίζοντάς τον ως υπηρεσία που παρέχεται εθελοντικά. Δεν είναι σαφές πόσες γυναίκες εξαναγκάζονται στο εμπόριο.

Η Sascha, για παράδειγμα, αναγκάστηκε να εξυπηρετεί 20 έως 30 πελάτες την ημέρα, έως ότου κατάφερε να δραπετεύσει με τη βοήθεια της "Amalie", μιας συμβουλευτικής και υποστηρικτικής υπηρεσίας για τις γυναίκες στη βιομηχανία, με έδρα τη γερμανική πόλη Mannheim. Η "Amalie", της έδωσε στέγη και δουλειά, ώστε να μπορέσει να χτίσει μια νέα ζωή για τον εαυτό της.

Πηγή: DW Documentary

Lifo Picks

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ