ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

ΗΠΑ- υπουργείο Άμυνας: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας επιμένει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Η ανακοίνωση αυτή είναι απάντηση στις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, που μετέδωσε χθες το πρακτορείο Tass, ότι η Ρωσία έχει ήδη συμφωνήσει να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας.

«Είδαμε τις αναφορές για την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης και θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του το γραφείο Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

«Δεν έχουμε διαπιστώσει κανέναν λόγο για να αναπροσαρμόσουμε την στάση μας στον τομέα των πυρηνικών ούτε και ενδείξεις πως η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συλλογική άμυνας της συμμαχίας του ΝΑΤΟ», υπογραμμίζει.

Πούτιν: Η Ρωσία έχει συνάψει συμφωνία με την Λευκορωσία για πυρηνικά 

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετέδωσε ότι η Ρωσία έχει συνάψει συμφωνία με τη γειτονική Λευκορωσία για να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός της.

Μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις συμφωνίες για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, είπε ο Πούτιν ο οποίος πρόσθεσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι και οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος ευρωπαίων συμμάχων.

«Συμφωνήσαμε με τον Λουκασένκο ότι θα εγκαθιστούσαμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάσουμε το καθεστώς της μη διάδοσης πυρηνικών», δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το Tass.

Η Ρωσία θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή μιας εγκατάστασης αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία έως την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν θα μεταφέρει στην πραγματικότητα τον έλεγχο των όπλων στο Μινσκ.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται για να παραχωρήσουν αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Διεθνή / FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται να δωρίσουν στην Ουκρανία αντιαεροπορικά Patriot και S-400

Η Ουκρανία ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τα συστήματα S-300 που διατηρεί η Ελλάδα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις τα έχουν ήδη στο οπλοστάσιο τους και έχουν εμπειρία στον χειρισμό τους
NEWSROOM
«Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Διεθνή / «Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Σε έξι επεισόδια των 45 λεπτών θα προβληθεί η παραμυθένια ζωή της Μπριζίτ Μακρόν - Από καθηγήτρια του Εμανουέλ Μακρόν σε λύκειο της Αμιέν, στο Ελιζέ ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ