Ιαπωνία: Σχεδόν 200.000 κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν πόλη υπό τον φόβο πλημμύρας

Ιαπωνία: Σχεδόν 200.000 κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν πόλη υπό τον φόβο πλημμύρας Facebook Twitter
Φωτογραφία: X (Twitter)
0

Σχεδόν 200.000 κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν πόλη της Ιαπωνίας, υπό τον φόβο πλημμύρας.

Οι κάτοικοι της πόλης Ματσουγιάμα, της δυτικής Ιαπωνίας, κλήθηκαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα σήμερα καθώς οι αρχές φοβούνται κατολισθήσεις και πλημμύρες εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων μετά το πέρασμα τυφώνα.

Η πόλη Ματσουγιάμα, στον νομό Έχιμε, «εξέδωσε προειδοποίηση (...) ζητώντας από 189.552 κατοίκους δέκα συνοικιών της να απομακρυνθούν εσπευσμένα και να αναζητήσουν αμέσως καταφύγιο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του δήμου.

Ωστόσο δεν είναι υποχρεωτικό οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, «ο θερμός και υγρός αέρας (...) προκαλεί ισχυρές βροχές συνοδευόμενες από θύελλες στη δυτική Ιαπωνία», εν μέρει εξαιτίας του Κονγκ-ρέι, τυφώνα που έπληξε προχθές Πέμπτη την Ταϊβάν, προκαλώντας τον θάνατο δυο ανθρώπων, προτού υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα.

Η υπηρεσία προειδοποίησε εναντίον πιθανών κατολισθήσεων και πλημμυρών στη δυτική Ιαπωνία (εντός της ημέρας) και κατόπιν στην ανατολική (αύριο Κυριακή).

Εξαιτίας της βροχόπτωσης, η κίνηση των σιδηροδρομικών συρμών υψηλής ταχύτητας Σινκάνσεν ανεστάλη στο τμήμα από το Τόκιο ως τη Φουκουόκα, στη νότια Ιαπωνία, νωρίς το πρωί. Η κίνηση ξανάρχισε αργότερα, αλλά με καθυστερήσεις.

Επιστήμονες τονίζουν ότι η κλιματική αλλαγή που προκαλείται εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας μεγεθύνει τον κίνδυνο εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, καθώς η θερμότερη ατμόσφαιρα συγκρατεί περισσότερο νερό.

Τον Σεπτέμβριο, μικρός ποταμός στη χερσόνησο Νότο, στην κεντρική Ιαπωνία, υπερχείλισε εξαιτίας εξαιρετικών βροχοπτώσεων, μεταμορφώθηκε σε χείμαρρο λάσπης που πλημμύρισε δρόμους και σπίτια και άφησε πίσω κάπου δεκαπέντε νεκρούς.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM