«Η Ρωσία θα βρει άλλους εισαγωγείς»: Πρώτη αντίδραση της ρωσικής πλευράς στις νέες κυρώσεις της Ε.Ε.

«Η Ρωσία θα βρει άλλους εισαγωγείς»: Πρώτη αντίδραση της ρωσικής πλευράς στις νέες κυρώσεις της Ε.Ε. Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT
0

Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας στο έκτο πακέτο κυρώσεων που αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής έρχεται από πλευράς του Ρώσου μόνιμου αντιπρόσωπου σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη.

Ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, σχολίασε το έκτο πακέτο μέτρων, μέσω Twitter.  Αναδημοσίευσε ανάρτηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία χαιρέτιζε τη συμφωνία στη Σύνοδο.

«Χαιρετίζω τη συμφωνία για κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο. Αυτό θα μειώσει κατά περίπου 90% τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία στην Ε.Ε. έως το τέλος του έτους» έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Όπως, σωστά, είπε χθες, η Ρωσία θα βρει άλλους εισαγωγείς» σχολίασε ο Ρώσος αξιωματούχος, αναφερόμενος σε δήλωση που είχε κάνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τώρα διαψεύδει τη χθεσινή της δήλωση. Η πολύ γρήγορη αλλαγή νοοτροπίας δείχνει ότι η Ε.Ε. δεν είναι σε καλή κατάσταση» εκτίμησε ο Ουλιάνοφ.

Σημειώνεται πως η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε «έκτη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας» η οποία «θα καλύπτει το αργό πετρέλαιο, καθώς και τα προϊόντα πετρελαίου, που παραδίδονται από τη Ρωσία στα κράτη μέλη, με προσωρινή εξαίρεση για το αργό πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγών».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ