Η Ρωσία κατηγορεί επισήμως την Ουκρανία για τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε την Ντάρια Ντούγκινα

Η Ρωσία κατηγορεί (επισήμως) την Ουκρανία για τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε την Ντάρια Ντούγκινα Facebook Twitter
Έρευνα στο σημείο της δολοφονίας της Ντάρια Ντούγκινα - Φωτ.: EPA/RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE HANDOUT
0

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατηγόρησε τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες για την τοποθέτηση βόμβας στο όχημα του υπερεθνιστική Αλεξάντερ Ντούγκιν. Η έκρηξή της είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η κόρη του, Ντάρια Ντούγκινα, η οποία χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο. 

Το Κιέβο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση που σκότωσε τη Ντούγκινα στα περίχωρα της Μόσχας το βράδυ του Σαββάτου.

Ρώσοι ερευνητές ισχυρίζονται πως η δολοφονία είχε σχεδιαστεί και εκτελεστεί από τις ειδικές υπηρεσίες της γείτονος χώρας.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η επίθεση εξαπολύθηκε από έναν Ουκρανό πολίτη ο οποίος έχει φτάσει στη Ρωσία από τον Ιούλιο. Είχε μισθώσει ένα διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία με το θύμα. 

Ο ύποπτος, είχε δώσει το «παρών» σε μία εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου, στην οποία παραβρέθηκαν και πατέρας και κόρη, πριν ενεργοποιήσει τη βόμβα στο όχημα, ανέφερε η FSB, σε σχετική ανακοίνωση.

Σημείωσε, τέλος, πως στη συνέχεια το έσκασε από τη Ρωσία στην Εσθονία. 

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο αξιωματούχο της ρωσικής υπηρεσίας επιβολής του νόμου, μετέδωσε ότι η βόμβα στο αυτοκίνητο που σκότωσε την Ντούγκινα ενεργοποιήθηκε από απόσταση. 

Πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας έχουν τονίσει από χθες πως ο στόχος της βόμβας δεν ήταν η Ντάρια, αλλά ο πατέρας της, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν εντός του οχήματος.

Ο Ντούγκιν αποκαλείται το «μυαλό του Πούτιν» και θεωρείται πως έχτισε την ιδεολογική βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κατά αναλυτές, έχει μεγάλη επιρροή στο Κρεμλίνο - κατά άλλους ελάχιστη - ωστόσο η ρητορική της χώρας φαίνεται πως ακολουθεί το όρμα της μεγάλης Ρωσίας που προασπίζεται ο 60χρονος. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Το 2016 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας όπου της αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων
LIFO NEWSROOM
ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΟΥΒΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Γιατί μπήκαν σε ένα παγκοσμίου φήμης μουσείο και όχι σε ένα γνωστό κοσμηματοπωλείο

Πώς η υλική αξία πιθανότατα ώθησε τους δράστες να επιλέξουν το Λούβρο - Οι εκτιμήσεις των ειδικών που παρατηρούν τις τάσεις στο διεθνές έγκλημα τέχνης
LIFO NEWSROOM
ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΛΕΒΙΤ

Διεθνή / «Η μάνα σου»: «Δεν είναι δημοσιογράφος αλλά ένας αριστερός» απαντά η Λέβιτ για την «απλή ερώτηση» ρεπόρτερ

Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ με Πούτιν στη Βουδαπέστη - «Ο ρεπόρτερ μας έκανε μια απλή ερώτηση» σχολιάζει η HuffPost
LIFO NEWSROOM