Η Ουάσιγκτον απέρριψε αίτημα του Πεκίνου για επιβολή συμπληρωματικών δασμών

Η Ουάσιγκτον απέρριψε αίτημα του Πεκίνου για επιβολή συμπληρωματικών δασμών Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ απέρριψαν σήμερα το αίτημα της Κίνας για την επιβολή συμπληρωματικών δασμών οικονομικού ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την αποτυχία των ΗΠΑ να συμμορφωθούν με απόφαση του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), οδηγώντας την απόφαση σε επιδιαιτησία, σύμφωνα με δήλωση εμπορικού αξιωματούχου στην Γενεύη.

Οι αρμόδιοι δικαστές του ΠΟΕ είχαν δηλώσει τον Ιούλιο ότι οι ΗΠΑ δεν συμμορφώθηκαν πλήρως με απόφαση του ΠΟΕ σχετικά με την επιβολή αμερικανικών δασμών σε κινεζικά ηλιακά πάνελ, πύργους ανεμογεννητριών, αλλά και και κυλίνδρους χάλυβα.

Οι ίδιοι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι το Πεκίνο μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς υπό την μορφή αντιποίνων, στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον δεν ακυρώσει τους αναφερόμενους δασμούς.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι αναμένεται η υπογραφεί ενός σημαντικού μέρους της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, πριν από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, χωρίς ωστόσο, ν να πει περισσότερα για τον χρόνο υπογραφής.

"Κοιτάμε ότι είναι πιθανό να βρισκόμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, για να υπογράψουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της συμφωνίας με την Κίνα. Θα το ονομάζαμε Πρώτη Φάση, αλλά είναι ένα μεγάλο μέρος," δήλωσε στους δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Άντριους, πριν αναχωρήσει για μία επίσκεψη στο Σικάγο.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM