Η ΕΕ παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ΕΕ παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας Facebook Twitter
EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλλει στην Ρωσία για διάστημα έξι μηνών, όπως ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Η ΕΕ ομόφωνα αποφάσισε να παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας καθώς διαπίστωσε μηδενική πρόοδο όσον αφορά την εφαρμογή των συμφωνιών του Μίνσκ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τουσκ,

Σκληρή και η στάση των ΗΠΑ

Από την πλευρά της, η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει ότι η συνάντηση των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να γίνει, όσο η Μόσχα κρατάει τα ουκρανικά πλοία, που είχαν συλληφθεί στα στενά του Κερτς.

«Δεν βλέπω του λόγους στο προσεχές μέλλον, που θα επέτρεπαν να γίνει μια τέτοια συνάντηση, όσο τα πλοία και τα πληρώματα τους δεν απελευθερωθούν», δήλωσε ο σύμβουλος επί θεμάτων ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον.

Το επεισόδια στον πορθμό του Κερτς

Στις 25 Νοεμβρίου τρία ουκρανικά πλοία συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές, στον πορθμό του Κερτς στην Αζοφική Θάλασσα, με το επιχείρημα ότι παραβίασαν τους κανονισμούς διέλευσης των στενών στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας.

Για να τα ακινητοποιήσουν οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά τρεις Ουκρανοί ναύτες. Η ρωσική πλευρά χαρακτήρισε το συμβάν πρόκληση, ενώ το Κίεβο κήρυξε την χώρα σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. ΕΕ και ΝΑΤΟ απεύθυναν εκκλήσεις για αποκλιμάκωση της έντασης.


Τα 24 μέλη των πληρωμάτων των τριών ουκρανικών πλοίων τα οποία συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν σε φυλακές της Μόσχας κατηγορούνται με βάση το άρθρο 322 του ρωσικού Ποινικού Κώδικα για «παράνομη διέλευση των συνόρων της Ρωσίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM
Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Διεθνή / Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Το περισσότερο νερό αντλείται από πηγάδια με υφάλμυρο νερό που έχει μολυνθεί περαιτέρω από λύματα και χημικά που στάζουν από τα ερείπια, εξαπλώνοντας τη διάρροια και την ηπατίτιδα.
LIFO NEWSROOM
Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Διεθνή / Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο γιος του ήταν «φανατικός» οπαδός του συγκροτήματος και πως ολόκληρη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από τον θάνατό του
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Διεθνή / Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Μεταξύ των συστάσεων της Ελλάδας ήταν «να αντιμετωπιστεί η διάκριση και η βία κατά των γυναικών και των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ και τη διασφάλιση της προστασίας των μειονοτήτων»
LIFO NEWSROOM