H Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άγνωστης ταυτότητας βλήματα - «Πρόκληση για την Ιαπωνία», λέει ο Άμπε

H Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άγνωστης ταυτότητας βλήματα - «Πρόκληση για την Ιαπωνία», λέει ο Άμπε Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άγνωστης ταυτότητας βλήματα σήμερα, ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας.

Πρόκειται για το πρώτο συμβάν τέτοιου είδους εδώ και σχεδόν ένα μήνα, την ώρα που οι συνομιλίες μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Ο στρατός της Νότιας Κορέας επεσήμανε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βλήματα από μια ανατολική επαρχία, τα οποία έπεσαν στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των ακτών της. Το λιμενικό της Ιαπωνίας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εντόπισε κάτι που έμοιαζε με πύραυλο να εκτοξεύεται από τη Βόρεια Κορέα και παρακολούθησε για να δει πού θα πέσει. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας επεσήμανε ότι το βλήμα δεν εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας ούτε στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Εξάλλου ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι η εκτόξευση αυτή αποτελεί απειλή για τη χώρα του και τη διεθνή κοινότητα και ότι το Τόκιο θα βρίσκεται σε στενή επαφή με τους εταίρους του για να παρακολουθούν την κατάσταση. «Οι πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα αποτελούν πρόκληση όχι μόνο για την Ιαπωνία, αλλά και για τη διεθνή κοινότητα», επεσήμανε ο Άμπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM