Γκάφα Κιρ Στάρμερ με τους Ισραηλινούς ομήρους - Αντί για hostages τους είπε sausages

Γκάφα Κιρ Στάρμερ με τους Ισραηλινούς ομήρους - Αντί για hostages τους είπε sausages Facebook Twitter
Κιρ Στάρμερ/Φωτ.:ΕΡΑ
0

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, έκανε μια γκάφα στο συνέδριο των Εργατικών την Τρίτη (24/9), καθώς ζήτησε την επιστροφή των ισραηλινών «λουκάνικων» που κρατούνται από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου.  

Ο Κιρ Στάρμερ μιλώντας σε ψηφοφόρους των Εργατικών στο Λίβερπουλ, έκανε ένα λάθος -το οποίο διόρθωσε γρήγορα- καθώς απηύθυνε μια παθιασμένη έκκληση για ηρεμία στη Μέση Ανατολή. «Ζητώ και πάλι αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ» είπε αρχικά ο Στάρμερ.  

«Ζητώ και πάλι άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την επιστροφή των λουκάνικων -των ομήρων- και την εκ νέου προσήλωση στη λύση των δύο κρατών, ένα αναγνωρισμένο παλαιστινιακό κράτος δίπλα σε ένα ασφαλές και ασφαλές Ισραήλ» συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, λέγοντας τους Ισραηλινούς ομήρους sausages αντί για hostages.

Η γκάφα σημειώθηκε λίγο πριν ο Κιρ Στάρμερ μεταβεί στην 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου δήλωσε ότι θα πιέσει για την υπόθεση της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, η βρετανική κυβέρνηση υπό τον Στάρμερ έχει προκαλέσει την οργή του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σταματώντας ορισμένες εξαγωγές όπλων για χρήση στη Γάζα.  

Ως ηγέτης της αντιπολίτευσης ο Κιρ Στάρμερ έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού στο κόμμα του, αλλά αντιμετώπισε εκκλήσεις από ορισμένους στην αριστερή πλευρά των Εργατικών να ακολουθήσει σκληρότερη γραμμή κατά του Ισραήλ για τις ενέργειές του στη Γάζα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM