LIVE!

Πανηγυρίζουν οι Βρετανοί με την ισοτιμία της λίρας πάνω από το ευρώ

Πανηγυρίζουν οι Βρετανοί-Η Λίρα ανεβαίνει πάνω από το ευρώ. Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA, αρχείου
0

Στην αγορά συναλλάγματος, η αξία της βρετανικής στερλίνας σημειώνει σημαντική άνοδο απέναντι στο ευρώ, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να παρουσιάζει την μεγαλύτερη διαφορά των τελευταίων δύο χρόνων.

Πλέον, η στερλίνα βρίσκεται στα 1,20 ευρώ, ενώ ανοδική τάση παρουσιάζει και η αξία της στην ισοτιμία με το αμερικάνικο δολάριο, καθώς μια στερλίνα ισοδυναμεί με $1.337 δολάρια. Πάνω από δύο χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η αξία της βρετανικής λίρας είχε φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα. 

Ως αποτέλεσμα της ισχυροποίησης της λίρας, ευνοούνται οι Βρετανοί ταξιδιώτες, οι οποίοι θα έχουν αυξημένη αγοραστική δύναμη στις εξορμήσεις τους στις ΗΠΑ ή σε μία από τις 20 χώρες της Ευρωζώνης. 

Για την ανοδική πορεία της λίρας ευθύνεται εν μέρει μία ιδιαίτερα θετική πρόβλεψη της Goldman Sachs, καθώς ο επενδυτικός κολοσσός εκτιμά ότι η αξία της στερλίνας θα «σκαρφαλώσει» στα 1.40 δολάρια, σημαντική αύξηση από την προηγούμενη πρόβλεψη των 1.33 δολαρίων.

Σημαντικός παράγοντας για το κλίμα αισιοδοξίας γύρω από την Βρετανική οικονομία θεωρείται η σταθερότητα που έχει φέρει η κυβέρνηση των Εργατικών και του Κιρ Στάρμερ, ο οποίος ανέλαβε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο Ιούλιο.
 

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM