Για πρώτη φορά εκκλησία, τζαμί και συναγωγή σε κοινό χώρο - Υψηλού συμβολισμού πρότζεκτ στο Άμπου Ντάμπι

Για πρώτη φορά εκκλησία, τζαμί και συναγωγή σε κοινό χώρο - Υψηλού συμβολισμού πρότζεκτ στο Άμπου Ντάμπι Facebook Twitter
Φωτογραφία: WAM
1

Για πρώτη φορά στην ιστορία μία εκκλησία, ένα τζαμί και μία συναγωγή θα δημιουργηθούν σε έναν κοινό χώρο - ορόσημο, στο Άμπου Ντάμπι

Το μοναδικό εγχείρημα, με όνομα "Abrahamic Family House", θα ολοκληρωθεί το 2022. Θα αποτελεί ένα μέρος θρησκευτικής ανεκτικότητας και εκπαίδευσης, που θα φέρνει κοντά τις θρησκείες και θα στέλνει ένα μήνυμα ενότητας στον κόσμο. Το "Abrahamic Family House" αποκαλύφθηκε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη. Οι εργασίες κατασκευής, στο Νησί Σααντιγιάτ αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά. Το "Abrahamic Family House", που ονομάστηκε έτσι για να τιμήσει τον προφήτη Αβραάμ, σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Sir David Adjaye.

Η ανακοίνωση της υλοποίησης του έργου έρχεται λίγους μήνες μετά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί προϊόν της συμφωνίας για την «Αδερφοσύνη των Ανθρώπων» που υπέγραψαν ο Ποντίφικας και ο Μεγάλος Ιμάμης του αλ Άζχαρ. Το έργο αποτελεί ένα από τα πρώτα εγχειρήματα της Ανώτερης Επιτροπής για την Αδερφοσύνη των Ανθρώπων που συνεδρίασε για δεύτερη φορά στη δημοτική βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, όπου και μοιράστηκε το όραμά της για την καλλιέργεια μίας κουλτούρας αμοιβαίου σεβασμού και διαλόγου πέρα από την καταγωγή, τις πεποιθήσεις και τις εθνικότητας. Η συνάντηση της επιτροπής συνέπεσε με τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Η πρώτη συνάντηση της πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εφέτος στο Βατικανό.

Το συγκρότημα θα αποτελείται από τρία κύρια κτίρια, μία εκκλησία, ένα τζαμί και μία συναγωγή, τα οποία θα συνδέονται μέσω ενός κεντρικού κήπου. Εκεί θα βρίσκεται ένα μουσείο και ένα εκπαιδευτικό κέντρο. Παρότι οι τρεις λατρευτικοί χώροι θα έχουν το ίδιο ύψος, τα σχέδιά τους και οι εσωτερικοί τους χώροι διαφέρουν. 

Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο έργο του Sir David Adjaye ήταν το Smithsonian Institution National Museum of African American History and Culture που εγκαινιάστηκε στην Ουάσινγκτον το 2016 και το κόστος του άγγιξε τα 540 εκατομμύρια δολάρια. 

Με πληροφορίες από Gulf News/The National/Arab News

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια