Γαλλία: Νέος γύρος επεισοδίων, φλέγεται η Μασσαλία -Το 30% των συλληφθέντων είναι ανήλικοι

Γαλλία: Νέος γύρος επεισοδίων -Φλέγεται η Μασσαλία -Το 30% των συλληφθέντων είναι ανήλικοι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Για ακόμη μια νύχτα συνεχίζονται στη Γαλλία οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας μετά τον θάνατο 17χρονου από πυρά αστυνομικού. 

Πριν από λίγη ώρα στη Μασσαλία ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδίων με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου, γεγονός που πυροδότησε βίαιες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία. Νωρίτερα σήμερα απαγορεύτηκαν από τις τοπικές αρχές οι διαδηλώσεις στη Μασσαλία για το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες σταμάτησαν στις 6 το απόγευμα και κινητοποιήθηκαν ενισχύσεις από την αστυνομία. Ωστόσο κατά τα φαινόμενα αυτό δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές να κατέβουν εκ νέου στους δρόμους και να συγκρουστούν με την αστυνομία. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο Canebiere και το Cours Belsunce στη Μασσαλία. Δεκατέσσερα άτομα συνελήφθησαν εκ των οποίων επτά επ΄ αυτοφόρω ενώ λήστευαν μια επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο Grand Littoral, στις βόρειες συνοικίες, γράφει η Le Monde. 

Στο μεταξύ ένα βίντεο με 41 Κινέζους τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στα επεισόδια στη Μασσαλία χθες το βράδυ έχει γίνει viral στην Κίνα. Το λεωφορείο τους δέχθηκε επανειλημμένα επιθέσεις. Πολλοί χρήστες στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφουν ότι δεν θα ταξιδέψουν ποτέ στη Γαλλία μετά από αυτό. 

Ρεκόρ συλλήψεων καταγράφηκε την χθεσινή τέταρτη νύχτα επεισοδίων, ενώ ο Μακρόν τα έβαλε με τα social media. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε, το μεσημέρι του Σαββάτου, 1.311 συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, στοιχεία από τις οποίες επικαλείται η Le Figaro, το 30% των συλληφθέντων είναι ανήλικοι. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε μετά από τέσσερις νύχτες βίας στη Γαλλία με την πέμπτη να έχει μόλις ξεκινήσει παρά τις απαγορεύσεις σε πολλές πόλεις. Σημειώνεται πως 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες ακόμη και με τεθωρακισμένα άρματα έχουν αναπτυχθεί σε πόλεις στη Γαλλία. 

Νωρίτερα μεγάλη ήταν η κινητοποίηση κατά την κηδεία του 17χρονου που έχασε την ζωή του από πυρά αστυνομικού. 

Γαλλία: Δημοσκόπηση δείχνει πως το 70% των Γάλλων ζητούν να επέμβει ο στρατός 

Στο μεταξύ κυκλοφόρησε δημοσκόπηση της CSA που διενεργήθηκε για το CNews , την Παρασκευή 30 Ιουνίου, και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της το 70% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της αποστολής του στρατού για να αποκαταστήσει την τάξη στις γειτονιές που επλήγησαν από τις ταραχές. 

Τα άτομα άνω των 65 ετών αντιμετωπίζουν πιο ευνοϊκά αυτό το ενδεχόμενο (70%) και ακολουθούν τα άτομα κάτω των 35 ετών (65%). Ωστόσο, υπάρχει διστακτικότητα μεταξύ των νέων 18-24 ετών, οι οποίοι είναι κατά σε ποσοστό 38%. 

«Μην κουνηθείς αλλιώς θα σε πυροβολήσω στο κεφάλι»

Ο γαλλικός Τύπος τέλος δημοσίευσε ένα ηχογραφημένο ντοκουμέντο που φέρεται να είναι από το περιστατικό με τον αστυνομικό και τον 17χρονο Ναχελ. Φέρεται να μιλάει ο συνεπιβάτης του θύματος και σύμφωνα με όσα αναφέρει, ο αστυνομικός είπε στον Ναχέλ: «Μείνε ακίνητος αλλιώς θα σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι», βάζοντας ένα όπλο στον κρόταφο του 17χρονου. Επίσης με βάση όσα φέρεται να είπε στο ηχητικό ο συνεπιβάτης του θύματος ο άλλος αστυνομικός είπε στον συνάδελφό του «πυροβόλησέ τον».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM