Έντονες επικρίσεις κατά του Μακρόν: Πήγε σε συναυλία, ενώ μαίνονταν οι ταραχές στη Γαλλία

Έντονες επικρίσεις κατά του Μακρόν: Πήγε σε συναυλία, ενώ μαίνονταν οι ταραχές στη Γαλλία Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram/davidfurnish
0

Επικρίσεις εκφράζονται κατά του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς παρέστη σε συναυλία του Έλτον Τζον στο Παρίσι, παρά το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στη χώρα, μετά τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικών. 

Οι διαδηλώσεις στη Γαλλία για τον θάνατο του ανηλίκου γιγαντώνονται, με την αστυνομία να έχει επιβάλει ακόμα και απαγόρευση κυκλοφορίας σε προάστιο του Παρισιού. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν δέχεται πολλά πυρά και καλείται να θέσει υπό έλεγχο την κρίση, ειδικότερα μετά την εμφάνισή του στη συναυλία την Τετάρτη, μία μέρα μετά το περιστατικό

Ο σύζυγος του Έλτον Τζον, που κάνει αποχαιρετιστήρια περιοδεία ανά την Ευρώπη, ανήρτησε φωτογραφίες στο Instagram με το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας. Παράλληλα, κυκλοφόρησε και ένα βίντεο που δείχνει τον Μακρόν να χτυπάει τα πόδια του ρυθμικά, στον ήχο της μουσικής. 

Οι πολιτικοί αντίπαλοί του έχουν κατηγορήσει πολλές φορές τον Γάλλο πρόεδρο ότι είναι απόμακρος και δεν έχει επαφή με τους πολίτες.

Σήμερα το πρωί, ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει δεύτερη έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει σχετικά με τις ταραχές. 

Τουλάχιστον 667 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη τη Γαλλία μετά την τρίτη ημέρα διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου. 

Την Πέμπτη, 40.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε όλη τη χώρα - σχεδόν τετραπλάσιος αριθμός από αυτόν που κινητοποιήθηκε την Τετάρτη. Ωστόσο, υπήρχαν ελάχιστες ενδείξεις ότι οι εκκλήσεις της κυβέρνησης για αποκλιμάκωση της κατάστασης έχουν αποτέλεσμα.

Στη Ναντέρ, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, οι διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έστησαν οχυρά σε δρόμους και εκτόξευσαν βλήματα κατά της αστυνομίας.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM