Ευρωεκλογές 2019: Συνάντηση Μακρόν - Σάντσεθ σήμερα στο Παρίσι

Ευρωεκλογές 2019: Συνάντηση Μακρόν - Σάντσεθ σήμερα στο Παρίσι Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ταξιδεύει σήμερα στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν για να αναλύσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Τη συνάντηση των δύο ανδρών ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Μαδρίτη. Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για την πλήρωση των κορυφαίων ηγετικών πόστων στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων στις 20.00 τοπική ώρα. Ο Εμανουέλ Μακρόν βάσισε την προεκλογική του εκστρατεία στο μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η απάντηση στις προκλήσεις μίας αβέβαιης και παγκοσμιοποιημένης παγκόσμιας οικονομίας και τάχθηκε υπέρ μίας κεντρώας συμμαχίας, αρκετά ευρείας ώστε να συμπεριλάβει τους Πράσινους και ορισμένα συντηρητικά κόμματα.

Διπλωματική πηγή στην Μαδρίτη δήλωσε σήμερα ότι Μακρόν και Σάντσεθ βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος ως δύο ηγέτες της προοδευτικής πτέρυγας της ευρωπαϊκής πολιτικής. «Θέλουμε το βάρος της Ισπανίας να εκφρασθεί στην Ευρώπη. Θέλουμε φιλοευρωπαίοι να τεθούν επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών», πρόσθεσε η διπλωματική πηγή.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία
THE LIFO TEAM
ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM