ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς

Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Την αυστηρή τιμωρία και την απέλαση του δράστη της επίθεσης με αυτοκίνητο σε πλήθος στο Μόναχο, ζήτησε ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, που ζήτησε τη «μέγιστη αυστηρότητα του κράτους δικαίου», ενώ ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την καγκελαρία Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι η ασφάλεια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

«Ο δράστης δεν μπορεί να ελπίζει σε καμία επιείκεια. Πρέπει να τιμωρηθεί και να φύγει από την χώρα. Μια τέτοια πράξη όπως αυτή στο Μόναχο δεν γίνεται ούτε ανεκτή ούτε αποδεκτή. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι πολύ σαφές ότι η δικαιοσύνη θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να λάβει σκληρά μέτρα εναντίον του δράστη», δήλωσε ο κ. Σολτς και τόνισε ότι «όποιος διαπράττει εγκλήματα στην Γερμανία, όχι μόνο θα τιμωρηθεί αυστηρά και θα οδηγηθεί στην φυλακή, αλλά θα πρέπει να περιμένει και ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την παραμονή του στην Γερμανία και αυτό ισχύει ακόμη και για χώρες στις οποίες οι επιστροφές είναι δύσκολες. 

Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: X
Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: X

Ο καγκελάριος δήλωσε ακόμη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω πτήσεις απέλασης στο Αφγανιστάν για διαπιστωμένους εγκληματίες. «Αυτό θα συμβεί και με τον σημερινό δράστη, όταν τα δικαστήρια λάβουν τελικά την απόφασή τους», πρόσθεσε.

«Σκληρά μέτρα» και την «μέγιστη αυστηρότητα του κράτους δικαίου», ζήτησε και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει «αυξήσει μαζικά» τους νόμους για την απέλαση βίαιων παραβατών και για περισσότερες απελάσεις. «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που απελαύνει ανθρώπους στο Αφγανιστάν παρά την κυριαρχία των Ταλιμπάν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», τόνισε.

«Η ασφάλεια των ανθρώπων στην Γερμανία θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Θα επιβάλουμε με συνέπεια το νόμο και την τάξη. Πρέπει όλοι να αισθανθούμε και πάλι ασφαλείς στην χώρα μας. Κάτι πρέπει να αλλάξει στην Γερμανία», δήλωσε ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM