Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς

Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Την αυστηρή τιμωρία και την απέλαση του δράστη της επίθεσης με αυτοκίνητο σε πλήθος στο Μόναχο, ζήτησε ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, που ζήτησε τη «μέγιστη αυστηρότητα του κράτους δικαίου», ενώ ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την καγκελαρία Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι η ασφάλεια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

«Ο δράστης δεν μπορεί να ελπίζει σε καμία επιείκεια. Πρέπει να τιμωρηθεί και να φύγει από την χώρα. Μια τέτοια πράξη όπως αυτή στο Μόναχο δεν γίνεται ούτε ανεκτή ούτε αποδεκτή. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι πολύ σαφές ότι η δικαιοσύνη θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να λάβει σκληρά μέτρα εναντίον του δράστη», δήλωσε ο κ. Σολτς και τόνισε ότι «όποιος διαπράττει εγκλήματα στην Γερμανία, όχι μόνο θα τιμωρηθεί αυστηρά και θα οδηγηθεί στην φυλακή, αλλά θα πρέπει να περιμένει και ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την παραμονή του στην Γερμανία και αυτό ισχύει ακόμη και για χώρες στις οποίες οι επιστροφές είναι δύσκολες. 

Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: X
Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: X

Ο καγκελάριος δήλωσε ακόμη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω πτήσεις απέλασης στο Αφγανιστάν για διαπιστωμένους εγκληματίες. «Αυτό θα συμβεί και με τον σημερινό δράστη, όταν τα δικαστήρια λάβουν τελικά την απόφασή τους», πρόσθεσε.

«Σκληρά μέτρα» και την «μέγιστη αυστηρότητα του κράτους δικαίου», ζήτησε και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει «αυξήσει μαζικά» τους νόμους για την απέλαση βίαιων παραβατών και για περισσότερες απελάσεις. «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που απελαύνει ανθρώπους στο Αφγανιστάν παρά την κυριαρχία των Ταλιμπάν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», τόνισε.

«Η ασφάλεια των ανθρώπων στην Γερμανία θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Θα επιβάλουμε με συνέπεια το νόμο και την τάξη. Πρέπει όλοι να αισθανθούμε και πάλι ασφαλείς στην χώρα μας. Κάτι πρέπει να αλλάξει στην Γερμανία», δήλωσε ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM