Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς

Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Την αυστηρή τιμωρία και την απέλαση του δράστη της επίθεσης με αυτοκίνητο σε πλήθος στο Μόναχο, ζήτησε ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, που ζήτησε τη «μέγιστη αυστηρότητα του κράτους δικαίου», ενώ ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την καγκελαρία Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι η ασφάλεια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

«Ο δράστης δεν μπορεί να ελπίζει σε καμία επιείκεια. Πρέπει να τιμωρηθεί και να φύγει από την χώρα. Μια τέτοια πράξη όπως αυτή στο Μόναχο δεν γίνεται ούτε ανεκτή ούτε αποδεκτή. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι πολύ σαφές ότι η δικαιοσύνη θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να λάβει σκληρά μέτρα εναντίον του δράστη», δήλωσε ο κ. Σολτς και τόνισε ότι «όποιος διαπράττει εγκλήματα στην Γερμανία, όχι μόνο θα τιμωρηθεί αυστηρά και θα οδηγηθεί στην φυλακή, αλλά θα πρέπει να περιμένει και ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την παραμονή του στην Γερμανία και αυτό ισχύει ακόμη και για χώρες στις οποίες οι επιστροφές είναι δύσκολες. 

Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: X
Επίθεση με αυτοκίνητο στο Μόναχο: Τιμωρία και απέλαση του δράστη, ζήτησε ο Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
Φωτογραφία: X

Ο καγκελάριος δήλωσε ακόμη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω πτήσεις απέλασης στο Αφγανιστάν για διαπιστωμένους εγκληματίες. «Αυτό θα συμβεί και με τον σημερινό δράστη, όταν τα δικαστήρια λάβουν τελικά την απόφασή τους», πρόσθεσε.

«Σκληρά μέτρα» και την «μέγιστη αυστηρότητα του κράτους δικαίου», ζήτησε και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει «αυξήσει μαζικά» τους νόμους για την απέλαση βίαιων παραβατών και για περισσότερες απελάσεις. «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που απελαύνει ανθρώπους στο Αφγανιστάν παρά την κυριαρχία των Ταλιμπάν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», τόνισε.

«Η ασφάλεια των ανθρώπων στην Γερμανία θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Θα επιβάλουμε με συνέπεια το νόμο και την τάξη. Πρέπει όλοι να αισθανθούμε και πάλι ασφαλείς στην χώρα μας. Κάτι πρέπει να αλλάξει στην Γερμανία», δήλωσε ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM