Ελβετοί ξιφομάχοι γύρισαν την πλάτη στους Ισραηλινούς νικητές στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Ελβετοί ξιφομάχοι γύρισαν την πλάτη στους Ισραηλινούς νικητές στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Facebook Twitter
Φωτογραφία: X
0

Ελβετοί ξιφομάχοι γύρισαν την πλάτη στους Ισραηλινούς νικητές στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων U23.

Η ελβετική ομάδα ξιφασκίας στην κατηγορία épée προκάλεσε αντιδράσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23, όταν τα μέλη της αρνήθηκαν να στραφούν προς την ισραηλινή σημαία κατά τη διάρκεια της απονομής μεταλλίων, μετά τον τελικό που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας.

Μετά την ήττα τους από την ομάδα του Ισραήλ, οι τέσσερις Ελβετοί αθλητές – Ian Hauri, Théo Brochard, Jonathan Fuhrimann και Sven Vineis – δεν συμμετείχαν στην καθιερωμένη ένδειξη σεβασμού προς τις σημαίες των νικητών, σε αντίθεση με τους Ιταλούς που κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Η στάση της ομάδας ερμηνεύθηκε από πολλούς ως πολιτική δήλωση, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ιδιαίτερα στο Ισραήλ. «Ντροπή στην ελβετική ομάδα για την ασεβή συμπεριφορά της», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Gideon Saar σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). «Δεν ξέρετε να χάνετε και ντροπιάσατε τον εαυτό σας και τη χώρα σας», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή το πρωί, η Ελβετική Ομοσπονδία Ξιφασκίας τόνισε ότι αποδοκιμάζει την πολιτική εκμετάλλευση της τελετής απονομής: «Η Ομοσπονδία δεν έχει καμία ανοχή για τη χρήση της απονομής βραβείων ως μέσο πολιτικής διαμαρτυρίας. Ωστόσο, οι αθλητές μας συνεχάρησαν με σεβασμό τους Ισραηλινούς αντιπάλους τους μετά τον τελικό».

Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί αν θα υπάρξουν πειθαρχικές συνέπειες για τους εμπλεκόμενους αθλητές. Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί εσωτερική συζήτηση με την ομάδα U23 μετά την επιστροφή της από την Εσθονία και θα ληφθούν, εφόσον χρειαστεί, τα ανάλογα μέτρα: «Κατ’ αρχήν, θεωρούμε ότι οι αθλητικοί αγώνες δεν προσφέρονται για πολιτικές εκφράσεις, αν και οι αθλητές έχουν, φυσικά, το δικαίωμα να διατηρούν τις προσωπικές τους απόψεις», σημείωσε η Ομοσπονδία.

Το ελβετικό ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, δήλωσε πως έχει λάβει γνώση της αντίδρασης του Ισραηλινού υπουργού. Ο Ελβετός πρέσβης στο Ισραήλ συνεχάρη την ισραηλινή ομάδα για την κατάκτηση του τίτλου.

Με πληροφορίες από menafn.com

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM