Ελβετία: Θα προσφέρει «προσωρινή ασυλία» στον Πούτιν υπό μία προϋπόθεση

Η Ελβετία θα προσφέρει «ασυλία» στον Πούτιν, παρά το διεθνές ένταλμα σύλληψης, υπό μία προϋπόθεση Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Η Ελβετία προτίθεται να χορηγήσει «ασυλία» στον Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν εις βάρος του κατηγορίες από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθεί τη χώρα για να συμμετάσχει σε ειρηνευτική διάσκεψη, όπως δήλωσε ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών Ιγκνάσιο Κασίς.

Υπενθύμισε πως η ελβετική κυβέρνηση έχει θεσπίσει από πέρυσι κανόνες που προβλέπουν την παραχώρηση ασυλίας σε πρόσωπα με διεθνές ένταλμα σύλληψης μόνο στην περίπτωση που συμμετέχουν σε ειρηνευτικές διασκέψεις και όχι για ιδιωτικές επισκέψεις.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αντόνιο Ταγιάνι, υπογράμμισε ότι «η Γενεύη θα μπορούσε να αποτελέσει το κατάλληλο μέρος» για μια πιθανή συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι η Ελβετία έχει ιστορικό ως χώρα μεσολάβησης για την ειρήνη.

Πρόσθεσε επίσης ότι και η Ρώμη θα ήταν μια επιθυμητή τοποθεσία, όμως το ζήτημα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου περιπλέκει τα πράγματα.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε εκφράσει νωρίτερα τη στήριξή του στην ιδέα να φιλοξενηθεί μια ενδεχόμενη συνάντηση Ζελένσκι-Πούτιν στη Γενεύη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Ansa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM