Γαλλία: Αγρότες με τρακτέρ έφτασαν στον Πύργο του Άιφελ - Τι ζητούν

ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΑΛΛΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΑΡΙΣΙ Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Τα τρακτέρ των αγροτών εισήλθαν σήμερα πριν από τα χαράματα στο Παρίσι και έφθασαν στον Πύργο του Άιφελ, σύμφωνα με ένα συνδικάτο και δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και του Reuters που βρίσκονται επιτόπου.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Γαλλία είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αγρότες τώρα έφτασαν στο Παρίσι και πέρασαν μάλιστα από τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, δήλωσε εκπρόσωπος του Αγροτικού Συντονισμού, κάνοντας λόγο για «μερικές δεκάδες τρακτέρ» τα οποία εισήλθαν στη γαλλική πρωτεύουσα από τον νότο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, γύρω στους είκοσι αγρότες βρίσκονται στον Πύργο του Άιφελ, με τα τρακτέρ τους- περίπου 10- να είναι σταθμευμένα εκεί κοντά.

Με χθεσινοβραδινή απόφαση της αστυνομίας είχε απαγορευθεί η πρόσβαση των τρακτέρ σε ορισμένες ευαίσθητες ζώνες της πρωτεύουσας, κυρίως στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, στο μέγαρο Ματινιόν που είναι η έδρα του πρωθυπουργού, στο κοινοβούλιο, στα υπουργεία Γεωργίας και Οικολογικής Μετάβασης ή ακόμα, στην περιφέρεια του Παρισιού, στην κεντρική αγορά φρούτων και λαχανικών του Rungis.

Τι ζητούν οι αγρότες στη Γαλλία

Ο στόχος του συνδικάτου είναι να διαμαρτυρηθεί κυρίως εναντίον της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Mercosur, αλλά επίσης κατά της διαχείρισης από το κράτος της επιζωοτίας της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών, που στις αρχές Δεκεμβρίου αύξησε το θυμό των αγροτών στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Από τον χειμώνα του 2024, οι αγρότες ζητούν την απλούστευση διοικητικών διαδικασιών και χαλάρωση των προδιαγραφών, κυρίως των ευρωπαϊκών, οι οποίες θεωρούνται υπερβολικά καταναγκαστικές και ευνοϊκές για τη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Θα πάμε με οποιοδήποτε τίμημα να φωνάξουμε τις διεκδικήσεις μας», είχε δηλώσει την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ελουά Νεσπουλού, πρόεδρος του Αγροτικού Συντονισμού στην περιφέρεια της Οξιτανίας και επικεφαλής μιας πομπής από 40 τρακτέρ.

Ο πρόεδρος σε εθνικό επίπεδο του εν λόγω συνδικάτου, ο Μπερτράν Βαντό, είχε δηλώσει πως θέλει να φέρει «ειρηνικά» τα αιτήματά τους στους γάλλους κοινοβουλευτικούς και σε δύο «συμβολικά» σημεία του Παρισιού, ακόμα κι αν τα μισά από τα μέλη του κατέληγαν να συλληφθούν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM