Διασχίζει τη θάλασσα της Μάγχης για 35η φορά - Θέλει να σπάσει το ρεκόρ των ανδρών και να αποφύγει την καραντίνα

Διασχίζει τη θάλασσα της Μάγχης για 35η φορά - Θέλει να σπάσει το ρεκόρ των ανδρών και να αποφύγει την καραντίνα Facebook Twitter
Κολυμβήτρια διασχίζει την θάλασσα της Μάγχης για 35η φορά - Θέλει να σπάσει το ρεκόρ των ανδρών και να αποφύγει την καραντίνα
0

H 35χρονη κολυμβήτρια αντοχής Chloe McCardel βάζει στόχο να διασχίσει την θάλασσα της Μάγχης, να σπάσει το ανδρικό ρεκόρ και να γλιτώσει την καραντίνα.

Η προγραμματισμένη δεκάωρη κολύμβηση της Αυστραλιανής Chloe McCardel, ξεκινά το Σάββατο το βράδυ σε μία απόπειρα να πετύχει το 35ο πέρασμά της από την Μάγχη.

Πέρα από το ρεκόρ των ανδρών που επιχειρεί να σπάσει ελπίζει ότι η σύντομη παραμονή της στο γαλλικό έδαφος δεν θα σημαίνει και καραντίνα, σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί.

«Κυριολεκτικά, φτάνω στην ακτή και στέκομαι στην ξηρά για μερικά λεπτά», είπε η κολυμβήτρια.

Η 35χρονη ξεκινά από το Ντόβερ στις 20:00 (τοπική ώρα) το Σάββατο και αφού διανύσει 21 μίλια προς το Calais, αναμένεται να φτάσει στον προορισμό της μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Είπε δε, ότι όταν φτάσει, θα περάσει λίγα μόνο λεπτά στη γαλλική ακτή πριν κολυμπήσει πίσω στο σκάφος της ομάδας της για το ταξίδι της επιστροφής.

Διασχίζει τη θάλασσα της Μάγχης για 35η φορά - Θέλει να σπάσει το ρεκόρ των ανδρών και να αποφύγει την καραντίνα Facebook Twitter
Κολυμβήτρια διασχίζει την θάλασσα της Μάγχης για 35η φορά

«Δεν πηγαίνουμε πουθενά κοντά στους αξιωματούχους ή τον έλεγχο διαβατηρίων, οπότε ελπίζω τεχνικά ότι η καραντίνα δεν θα ισχύει. Έχω προγραμματίσει μια μικρή γιορτή στην Αγγλία με το πλήρωμά μου, την ομάδα μου, τους εθελοντές που ήταν τόσο υποστηρικτικοί σε όλο αυτό. Γι 'αυτό ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα μας επιτρέψει να το κάνουμε αυτό χωρίς να πρέπει να μπούμε σε καραντίνα».

Το Υπουργείο Μεταφορών είπε ότι η McCardel πρέπει να ζητήσει νομικές συμβουλές ενώ εκείνη απάντησε ότι έχει ενημερωθεί από την αρμόδια επιτροπή κολύμβησης και μπορεί να συνεχίσει με το εγχείρημά της.

«Είπαν ότι επιτρέπεται η κολύμβηση στο κανάλι, αρκεί να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις όταν φτάσω και εφόσον δεν παραμείνω στην ακτή για περισσότερο από 10 λεπτά, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική», δήλωσε η McCardel στο BBC.

Είπε ότι υπάρχει μικρός κίνδυνος να έρθει σε επαφή με κάποιον στη Γαλλία, επειδή τα κολύμπι της συνήθως καταλήγει σε μια περιοχή με πέτρες κοντά στο Cap Gris-Nez.

«Τελειώνω συνήθως σε περιοχή που είναι απρόσιτη για τους ανθρώπους, στην ξηρά. Δεν υπάρχει άμμος εκεί», είπε.


Η McCardel τις τελευταίες εβδομάδες έχει ολοκληρώσει ήδη τρεις διαδρομές, ανεβάζοντας το επίπεδό της σε εκείνο του Βρετανού κολυμβητή Richard Murphy, τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ ανδρών με 34 περάσματα.

Η κολυμβήτρια είπε στην Daily Telegraph ότι ελπίζει ότι το τελευταίο της επίτευγμα μπορεί να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, αποκαλύπτοντας ότι είναι μία από τις γυναίκες που έχει διαγνωστεί με μετατραυματικό στρες.

«Αυτό που κάνω μπορεί να μοιάζει με υπεράνθρωπο κατόρθωμα, αλλά είμαι απλώς ένα φυσιολογικό, καθημερινό άτομο που είχε τεράστιες προκλήσεις», είπε στην εφημερίδα.

Η εξίσωση του γυναικείου ρεκόρ ωστόσο θέλει ακόμα αρκετή δουλειά. Το ρεκόρ ανήκει στην Alison Streeter, τη «βασίλισσα του αγγλικού καναλιού», που το έχει διασχίσει κολυμπώντας 43 φορές.

Η κα McCardel κατέχει πολλά ρεκόρ για κολύμβηση αντοχής, συμπεριλαμβανομένης της μακρύτερης κολύμβησης στον ωκεανό το 2014, όταν κάλυψε 124,4 χλμ. σε 41,5 ώρες στα νερά γύρω από τις Μπαχάμες.

Το 2017, έγινε το πρώτο άτομο που προσπάθησε μια τετραπλή ασταμάτητη διέλευση του αγγλικού καναλιού, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι των 84 μιλίων.

Το επίτευγμα αυτό ανήκει στην Sarah Thomas από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πέρυσι, ένα χρόνο μετά τη θεραπεία της από τον καρκίνο του μαστού.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ