Η Γερμανία καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να συζητήσουν με τους Ευρωπαίους τις συνέπειες του σχεδίου επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας ώστε να μην τιμωρηθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.


«Η απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες να τιμωρήσουν επίσης ευρωπαϊκές εταιρείες με τις αποκαλούμενες εξωχώριες κυρώσεις δεν γίνεται αποδεκτή», δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μπριγκίτε Τσίπρις.


«Θα επιθυμούσαμε πολύ η κυβέρνηση των ΗΠΑ να καθήσει μαζί μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνεργασθεί για την εξεύρεση μίας λύσης αποδεκτής από όλες τις πλευρές», πρόσθεσε σχολιάζοντας την κλιμάκωση των διπλωματικών κινήσεων «tit for tat» που πυροδότησε η απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας μονομερώς και οδήγησε τη Μόσχα στην περικοπή κατά 60% του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στη χώρα.


Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα επικυρώσει το σχετικό νομοσχέδιο, που προβλέπει νέο πακέτο κυρώσεων σε απάντηση στη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ και στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.


Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανησυχεί ότι τα αμερικανικά μέτρα θα πλήξουν ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, κυρίως εκείνες που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα. Ειδικότερα, η γερμανική κυβέρνηση και στελέχη του επιχειρηματικού τομέα θεωρούν ότι οι νέες κυρώσεις θα εμποδίσουν γερμανικές εταιρίες να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατασκευής αγωγών που θεωρούν ότι είναι κρίσιμα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr