Αυτή είναι η συνταγή για την τέλεια κούπα τσαγιού, σύμφωνα με χημικό

Αυτή είναι η συνταγή για την τέλεια κούπα τσαγιού, σύμφωνα με χημικό Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Μισέλ Φρανκλ λατρεύει το τσάι. Όχι μόνο πίνει το αφέψημα, αλλά το έχει μελετήσει ως χημικός. Και πιστεύει ότι ξέρει το μυστικό για το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Από την κούπα, μέχρι το φακελάκι, το γάλα και το λεμόνι, η καθηγήτρια Χημείας στο Bryn Mawr College πιστεύει ότι όλα παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα, όταν φτιάχνουμε τσάι

Για παράδειγμα, βασικές κινήσεις σύμφωνα με την ίδια, είναι μια πρέζα αλάτι, λίγες σταγόνες λεμονιού, όπως και να στύβουμε έντονα το σακουλάκι του τσαγιού. Η προσθήκη του αλατιού βοηθά προκειμένου να μην πικρίζει το τσάι, εξηγεί. 

Από την άλλη, θα πρέπει να βουτάμε πολλές φορές το σακουλάκι τσαγιού στο ζεστό νερό και να το στύβουμε. Καλύτερα είναι τα μεγαλύτερα σακουλάκια, σημειώνει, αν και το ιδανικό είναι να χρησιμοποιούμε χύμα φύλλα τσαγιού. Όποια κι αν είναι η επιλογή, τόσο το σακουλάκι όσο και τα φύλλα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά. 

Η καθηγήτρια προτείνει να βάζουμε το τσάι σε κοντές κούπες, αφού τις έχουμε ζεστάνει πρώτα. Η θερμότητα αυξάνει την καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά που απελευθερώνονται, επισημαίνει. 

Όσο για το κρίσιμο ερώτημα, αν το γάλα μπαίνει στην κούπα πριν ή μετά το τσάι, η Μισέλ Φρανκλ προτείνει το δεύτερο. Έτσι, μειώνονται οι πιθανότητες να «κόψει» το γάλα, το οποίο θα πρέπει να το έχουμε ζεστάνει, εξηγεί. 

Τέλος, η καθηγήτρια Χημείας έχει και μια πρόταση για όσους θέλουν να πιουν ντεκαφεϊνέ τσάι: βουτήξτε το σακουλάκια για 30 δευτερόλεπτα, χύστε το υγρό, βάλτε νέο νερό και αφήστε το σακουλάκι για πέντε λεπτά. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM