Αυτή είναι η συνταγή για την τέλεια κούπα τσαγιού, σύμφωνα με χημικό

Αυτή είναι η συνταγή για την τέλεια κούπα τσαγιού, σύμφωνα με χημικό Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Μισέλ Φρανκλ λατρεύει το τσάι. Όχι μόνο πίνει το αφέψημα, αλλά το έχει μελετήσει ως χημικός. Και πιστεύει ότι ξέρει το μυστικό για το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Από την κούπα, μέχρι το φακελάκι, το γάλα και το λεμόνι, η καθηγήτρια Χημείας στο Bryn Mawr College πιστεύει ότι όλα παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα, όταν φτιάχνουμε τσάι

Για παράδειγμα, βασικές κινήσεις σύμφωνα με την ίδια, είναι μια πρέζα αλάτι, λίγες σταγόνες λεμονιού, όπως και να στύβουμε έντονα το σακουλάκι του τσαγιού. Η προσθήκη του αλατιού βοηθά προκειμένου να μην πικρίζει το τσάι, εξηγεί. 

Από την άλλη, θα πρέπει να βουτάμε πολλές φορές το σακουλάκι τσαγιού στο ζεστό νερό και να το στύβουμε. Καλύτερα είναι τα μεγαλύτερα σακουλάκια, σημειώνει, αν και το ιδανικό είναι να χρησιμοποιούμε χύμα φύλλα τσαγιού. Όποια κι αν είναι η επιλογή, τόσο το σακουλάκι όσο και τα φύλλα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά. 

Η καθηγήτρια προτείνει να βάζουμε το τσάι σε κοντές κούπες, αφού τις έχουμε ζεστάνει πρώτα. Η θερμότητα αυξάνει την καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά που απελευθερώνονται, επισημαίνει. 

Όσο για το κρίσιμο ερώτημα, αν το γάλα μπαίνει στην κούπα πριν ή μετά το τσάι, η Μισέλ Φρανκλ προτείνει το δεύτερο. Έτσι, μειώνονται οι πιθανότητες να «κόψει» το γάλα, το οποίο θα πρέπει να το έχουμε ζεστάνει, εξηγεί. 

Τέλος, η καθηγήτρια Χημείας έχει και μια πρόταση για όσους θέλουν να πιουν ντεκαφεϊνέ τσάι: βουτήξτε το σακουλάκια για 30 δευτερόλεπτα, χύστε το υγρό, βάλτε νέο νερό και αφήστε το σακουλάκι για πέντε λεπτά. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συνέβη με την πολυτελή βίλα των αδελφών Μενέντεζ μετά τη δολοφονία των γονιών τους

Διεθνή / Τι συνέβη με την πολυτελή βίλα των αδελφών Μενέντεζ μετά τη δολοφονία των γονιών τους

Παρά την ιστορία της, η κατοικία παραμένει ένα πολυτελές ακίνητο για τους υπερ-πλούσιους, προσφέροντας ιδιωτικότητα και εκλεπτυσμένο στιλ σε μια από τις πιο εμβληματικές περιοχές του Beverly Hills
LIFO NEWSROOM
Η κρίση μόλυνσης του Perrier και οι συνέπειές της

Διεθνή / Η κρίση μόλυνσης του νερού της Perrier και οι συνέπειές της

Η Nestlé SA, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Perrier, δέχτηκε πρόστιμο €2 εκατομμυρίων, κατηγορούμενη για απάτη, καθώς φιλτράριζε το νερό χρησιμοποιώντας παράνομες μεθόδους για μεταλλικά νερά που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι φυσικά
LIFO NEWSROOM
Πώς το Καμερούν προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρός του δεν έχει πεθάνει

Διεθνή / Πώς το Καμερούν προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρός του δεν έχει πεθάνει

Η απουσία του Μπιά από δημόσιες εμφανίσεις, και ιδιαίτερα η ακύρωση της συμμετοχής του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στη σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης Γαλλοφωνίας στο Παρίσι, είχε τροφοδοτήσει φήμες για σοβαρή ασθένεια ή ακόμα και θάνατο
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν Νετανιάχου: Ή συμφωνείς σε εκεχειρία ή σταματάμε να πολεμάμε

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν Νετανιάχου: Ή συμφωνείς σε εκεχειρία ή σταματάμε να πολεμάμε

«Εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει αμέσως πορεία και δεν εργαστεί για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για να φέρει τους ομήρους στο σπίτι, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε», λένε οι Ισραηλινοί στρατιώτες
LIFO NEWSROOM