Αυστραλία: Στους 50,7 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο, ισοφάριση του ρεκόρ

Αυστραλία: Στους 50,7 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο, ισοφάριση του ρεκόρ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Στους 50,7 βαθμούς Κελσίου έφτασε την Πέμπτη η θερμοκρασία σε απομακρυσμένη πόλη της Δυτικής Αυστραλίας, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ στη χώρα. 

Έως τώρα, το θερμόμετρο είχε ξεπεράσει τους 50 βαθμούς Κελσίου τρεις φορές στη χώρα και είχε φτάσει στους 50,7 βαθμούς στην πόλη Oodnadatta στις 2 Ιανουαρίου 1960. 

Την Πέμπτη το θερμόμετρο έφτασε στους 50,7 βαθμούς στην πόλη Onslow, ενώ ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου και σε άλλες δύο περιοχές, το Roebourne και το Mardie (50,5 βαθμοί). Στην τελευταία πόλη το θερμόμετρο είχε φτάσει σε αυτό το επίπεδο και στις 19 Φεβρουαρίου 1998. 

Τέτοιου είδους θερμοκρασίες μπορεί πλέον να καταγράφονται πιο συχνά, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποίησε το Αυστραλιανό Συμβούλιο για το Κλίμα.

Οι ακραίες θερμοκρασίες ήδη έχουν καταστροφικές, θανατηφόρες συνέπειες στην Αυστραλία, υπογράμμισε ο διευθυντής του Συμβουλίου για το κλίμα, Μάρτιν Ράις. «Τα κύματα καύσωνα σκοτώνουν σιωπηλά στην Αυστραλία, προκαλούν περισσότερους θανάτους από κάθε άλλο ακραίο μετεωρολογικό φαινόμενο», τόνισε. 

Εάν δεν υπάρξει δραστική μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι καύσωνες αυτοί μπορεί να γίνουν πολύ συχνοί, προειδοποίησε. «Στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη, περί το 2030, θα έχουμε καλοκαιρινές ημέρες με 50 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM