Αυστραλία: Στους 50,7 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο, ισοφάριση του ρεκόρ

Αυστραλία: Στους 50,7 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο, ισοφάριση του ρεκόρ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Στους 50,7 βαθμούς Κελσίου έφτασε την Πέμπτη η θερμοκρασία σε απομακρυσμένη πόλη της Δυτικής Αυστραλίας, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ στη χώρα. 

Έως τώρα, το θερμόμετρο είχε ξεπεράσει τους 50 βαθμούς Κελσίου τρεις φορές στη χώρα και είχε φτάσει στους 50,7 βαθμούς στην πόλη Oodnadatta στις 2 Ιανουαρίου 1960. 

Την Πέμπτη το θερμόμετρο έφτασε στους 50,7 βαθμούς στην πόλη Onslow, ενώ ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου και σε άλλες δύο περιοχές, το Roebourne και το Mardie (50,5 βαθμοί). Στην τελευταία πόλη το θερμόμετρο είχε φτάσει σε αυτό το επίπεδο και στις 19 Φεβρουαρίου 1998. 

Τέτοιου είδους θερμοκρασίες μπορεί πλέον να καταγράφονται πιο συχνά, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποίησε το Αυστραλιανό Συμβούλιο για το Κλίμα.

Οι ακραίες θερμοκρασίες ήδη έχουν καταστροφικές, θανατηφόρες συνέπειες στην Αυστραλία, υπογράμμισε ο διευθυντής του Συμβουλίου για το κλίμα, Μάρτιν Ράις. «Τα κύματα καύσωνα σκοτώνουν σιωπηλά στην Αυστραλία, προκαλούν περισσότερους θανάτους από κάθε άλλο ακραίο μετεωρολογικό φαινόμενο», τόνισε. 

Εάν δεν υπάρξει δραστική μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι καύσωνες αυτοί μπορεί να γίνουν πολύ συχνοί, προειδοποίησε. «Στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη, περί το 2030, θα έχουμε καλοκαιρινές ημέρες με 50 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM