Αυστραλία: Στους 50,7 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο, ισοφάριση του ρεκόρ

Αυστραλία: Στους 50,7 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο, ισοφάριση του ρεκόρ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Στους 50,7 βαθμούς Κελσίου έφτασε την Πέμπτη η θερμοκρασία σε απομακρυσμένη πόλη της Δυτικής Αυστραλίας, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ στη χώρα. 

Έως τώρα, το θερμόμετρο είχε ξεπεράσει τους 50 βαθμούς Κελσίου τρεις φορές στη χώρα και είχε φτάσει στους 50,7 βαθμούς στην πόλη Oodnadatta στις 2 Ιανουαρίου 1960. 

Την Πέμπτη το θερμόμετρο έφτασε στους 50,7 βαθμούς στην πόλη Onslow, ενώ ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου και σε άλλες δύο περιοχές, το Roebourne και το Mardie (50,5 βαθμοί). Στην τελευταία πόλη το θερμόμετρο είχε φτάσει σε αυτό το επίπεδο και στις 19 Φεβρουαρίου 1998. 

Τέτοιου είδους θερμοκρασίες μπορεί πλέον να καταγράφονται πιο συχνά, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποίησε το Αυστραλιανό Συμβούλιο για το Κλίμα.

Οι ακραίες θερμοκρασίες ήδη έχουν καταστροφικές, θανατηφόρες συνέπειες στην Αυστραλία, υπογράμμισε ο διευθυντής του Συμβουλίου για το κλίμα, Μάρτιν Ράις. «Τα κύματα καύσωνα σκοτώνουν σιωπηλά στην Αυστραλία, προκαλούν περισσότερους θανάτους από κάθε άλλο ακραίο μετεωρολογικό φαινόμενο», τόνισε. 

Εάν δεν υπάρξει δραστική μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι καύσωνες αυτοί μπορεί να γίνουν πολύ συχνοί, προειδοποίησε. «Στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη, περί το 2030, θα έχουμε καλοκαιρινές ημέρες με 50 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Διεθνή / ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τα 60 δισ. δολάρια στο Κίεβο - Εκτός της βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, το νομοσχέδιο προβλέπει νέους περιορισμούς στο TikTok
NEWSROOM