Με ηθική «πυξίδα» τον κανόνα «μην κάνεις ό,τι δεν θέλεις να σου κάνουν» μία φιλοζωική οργάνωση φόρεσε κολάρα-ηλεκτροσόκ για ζώα σε αθλητές και ανέβασε τα αποτελέσματα στο Youtube σε μία καμπάνια που έγινε viral. 

 

Η Κοινότητα για την Αποτροπή Βίας στα Ζώα (SPCA) με έδρα τη Σιγκαπούρη, συνεργάστηκε με δυναμικούς αθλητές που προθυμοποιήθηκαν να φορέσουν τα κολάρα πόνου για να δείξουν το μέγεθος του βασανισμού στον οποίο υπόκεινται τα ανυπεράσπιστα σκυλιά.

 

Παρότι έχουν απαγορευθεί σε αρκετές χώρες, τέτοιου είδους αξεσουάρ «εκπαίδευσης», τα οποία τιμωρούν με πόνο τα τετράποδα όταν κάνουν ανεπιθύμητες κινήσεις, πωλούνται ακόμα σε αρκετές χώρες. 

 

Μποξέρ, αρσιβαρίστες και πολυ-αθλητές φορούν τα κολάρα στα μπράτσα τους, στέκονται απέναντι στον φακό και δέχονται ηλεκτροσόκ ενώ η κάμερα καταγράφει τις αντιδράσεις τους σε αργή κίνηση, υπό τους ήχους κλασικής μουσικής.

 

«Αν οι πιο σκληραγωγημένοι δεν το αντέχουν, δεν πρέπει να το υπομένουν ούτε τα ζώα», υπογραμμίζει η φιλοζωική οργάνωση που ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες σκύλων να προτιμούν φιλικότερες τεχνικές εκπαίδευσης, μακριά από κάθε βίαιη πρακτική. 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr