Αθλητές φορούν κολάρα ηλεκτροσόκ για σκύλους και υποφέρουν: «Πόνος και φόβος»

Αθλητές φορούν κολάρα ηλεκτροσόκ για σκύλους και υποφέρουν: «Πόνος και φόβος» Facebook Twitter
0

Με ηθική «πυξίδα» τον κανόνα «μην κάνεις ό,τι δεν θέλεις να σου κάνουν» μία φιλοζωική οργάνωση φόρεσε κολάρα-ηλεκτροσόκ για ζώα σε αθλητές και ανέβασε τα αποτελέσματα στο Youtube σε μία καμπάνια που έγινε viral. 

Η Κοινότητα για την Αποτροπή Βίας στα Ζώα (SPCA) με έδρα τη Σιγκαπούρη, συνεργάστηκε με δυναμικούς αθλητές που προθυμοποιήθηκαν να φορέσουν τα κολάρα πόνου για να δείξουν το μέγεθος του βασανισμού στον οποίο υπόκεινται τα ανυπεράσπιστα σκυλιά.

Παρότι έχουν απαγορευθεί σε αρκετές χώρες, τέτοιου είδους αξεσουάρ «εκπαίδευσης», τα οποία τιμωρούν με πόνο τα τετράποδα όταν κάνουν ανεπιθύμητες κινήσεις, πωλούνται ακόμα σε αρκετές χώρες. 

Μποξέρ, αρσιβαρίστες και πολυ-αθλητές φορούν τα κολάρα στα μπράτσα τους, στέκονται απέναντι στον φακό και δέχονται ηλεκτροσόκ ενώ η κάμερα καταγράφει τις αντιδράσεις τους σε αργή κίνηση, υπό τους ήχους κλασικής μουσικής.

«Αν οι πιο σκληραγωγημένοι δεν το αντέχουν, δεν πρέπει να το υπομένουν ούτε τα ζώα», υπογραμμίζει η φιλοζωική οργάνωση που ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες σκύλων να προτιμούν φιλικότερες τεχνικές εκπαίδευσης, μακριά από κάθε βίαιη πρακτική. 

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM