Αμερικανοί αλλά και Γάλλοι, που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και έδωσαν το «παρών», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και τιμώντας τα θύματα.

 

«Πρόκειται για μια επίθεση ενάντια στην ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης. Δεν στηρίζω μόνο τη Γαλλία αλλά και τις αξίες που αυτή πρεσβεύει. Είναι πολύ σημαντικό γίνει αυτό, όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά σε κάθε χώρα», ανέφερε μια γυναίκα που συμμετείχε στη συγκέντρωση.

 

 

 

«Υπάρχουν σίγουρα αρκετά κοινά. Πρόκειται για την 11η Σεπτεμβρίου του γαλλικού λαού», δήλωσε ένας διαδηλωτής.

 

Οι τζιχαντιστές επιχείρησαν να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι σκιτσογράφοι σε όλο τον κόσμο απαντούν με τα έργα τους.

 

Για τον Φελίπε Γκαλίντο η απώλεια είναι και προσωπική, καθώς ο Ζορζ Βολίνσκι ήταν φίλος του.

 

«Όλοι οι συνάδελφοι απαντούμε με τη δουλειά μας σε αυτό που συνέβη. Στηρίζουμε τη δουλειά των συναδέλφων στο Σαρλί Εμπντό και η θυσία τους αποτελεί παράδειγμα. Θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με τη δουλειά μας», ανέφερε ο Φελίπε Γκαλίντο.

 

H δημοσιογράφος του euronews Μικέλα Μόντε μεταδίδει:

«Όπως και μετά τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους, το ερώτημα που ανακύπτει έχει να κάνει με το μέλλον και το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται πλέον στην Γαλλία και την Ευρώπη».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr