Η 22χρονη ποιήτρια Amanda Gorman απήγγειλε το "The Hill We Climb" στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Η 22χρονη ποιήτρια Amanda Gorman απήγγειλε το "The Hill We Climb" στην ορκωμοσία Μπάιντεν Facebook Twitter
Η 22χρονη ποιήτρια Amanda Gorman κέρδισε τις εντυπώσεις στην ορκωμοσία Μπάιντεν (EPA)
0

Η Amanda Gorman, η νεότερη ποιήτρια στην ιστορία των ΗΠΑ που μίλησε σε ορκωμοσία Προέδρου, προσέφερε ένα ελπιδοφόρο όραμα για μια βαθιά διχασμένη χώρα, απαγγέλλοντας το ποίημά της «The Hill We Climb».

Η 22χρονη Gorman από το Λος Άντζελες, εντάχθηκε στις τάξεις των μεγάλων ποιητών Robert Frost, Maya Angelou και Elizabeth Alexander, που έχουν απαγγείλει δικά τους έργα σε προηγούμενες ορκωμοσίες, δίνοντας τη δική της ισχυρή παράσταση στην ορκωμοσία του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

«Το να είσαι Αμερικανός είναι κάτι περισσότερο από μια υπερηφάνεια που κληρονομούμε. Είναι το παρελθόν, στο οποίο μπαίνουμε και πώς το επισκευάζουμε», είπε η Gorman, σε ένα σύντομο ποίημα που οι παραβρισκόμενοι χαιρέτισαν με χειροκροτήματα. Θετικές οι αντιδράσεις και στα social media.

«Δεν θα επιστρέψουμε σε αυτό που ήταν. Προχωράμε σε μια χώρα που θα είναι μεν γεμάτη μώλωπες, αλλά ολόκληρη. Φιλάνθρωπη αλλά τολμηρή. Άγρια και ελεύθερη» είπε.

Μιλώντας από το βήμα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ μόλις δύο εβδομάδες μετά από την βίαιη εισβολή των οπαδών του Τραμπ, η Gorman είπε ότι οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το μίσος. «Αν και η δημοκρατία μπορεί να καθυστερήσει προσωρινά, δεν μπορεί ποτέ να ηττηθεί μόνιμα», δήλωσε η Gorman.

«Ας αφήσουμε (ως κληρονομιά) μια χώρα καλύτερη από αυτήν που είχαμε. Θα ανεβάσουμε αυτόν τον πληγωμένο κόσμο και θα τον κάνουμε ένα θαυμαστό (κόσμο)».

«Η νέα αυγή ανθίζει καθώς την απελευθερώνουμε», δήλωσε η Gorman, η πρώτη Εθνική Ποιήτρια των ΗΠΑ για το 2017.

Ο Τζον Φ. Κένεντι, ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα είχαν επίσης φιλοξενήσει ποιητές στις τελετές ορκωμοσίας τους.

«Το μήνυμα της Amanda Gorman είναι έμπνευση για όλους μας» ανέφεραν προσωπικότητες και αξιωματούχοι από τη Ρεπουμπλικανική και Δημοκρατική παράταξη.

Η τραγουδίστρια Sheryl Crow έγραψε στο Twitter πως «Αν το μέλλον μοιάζει με την Amanda Gorman, είμαστε σε καλή κατάσταση. Σοφή και εμπνευσμένη. τα παιδιά μας μαθαίνουν, βλέποντάς μας και αυτό το κάνουν μέρος του ποιοι είναι (ως άνθρωποι). Γίνε υπόδειγμα συμπόνοιας. Γίνε το φως».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Διεθνή / Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), που ανοίγει επίσημα τις πύλες του την 1η Νοεμβρίου 2025, αποτελεί το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM
«Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Διεθνή / «Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Το πραγματικό του όνομα είναι Σιμόν Γεχούντα Χαγιούτ, και φέρεται να εξαπάτησε γυναίκες σε διάφορες χώρες, παρουσιάζοντας ψευδώς τον εαυτό του ως γιο του δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των διαμαντιών» Λεβ Λεβίεφ
LIFO NEWSROOM
«Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Διεθνή / «Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Στο απροχώρητο φαίνεται πως έχει φτάσει η κατάσταση με τους τουρίστες στη Βενετία, με τους ντόπιους να δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν την πόλη με ασέβεια και ζητούν αυστηρότερα μέτρα
LIFO NEWSROOM
Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM