Η Ν. Υόρκη «σπάει» τα συμβόλαια με τον Trump Organization- «Δεν θα έχουμε καμία σχέση με την εταιρεία»

Η Ν. Υόρκη «σπάει» τα συμβόλαια με τον Trump Organization- «Δεν θα έχουμε καμία σχέση με την εταιρεία» Facebook Twitter
Τα συμβόλαια αφορούν και δύο παγοδρόμια στο Σέντρα Παρκ (Πηγή φωτό Getty Images)
0

Η Νέα Υόρκη «σπάει» τα συμβόλαια που έχει με τον Trump Organization, την εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της εισβολής στο Καπιτώλιο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Τα συμβόλαια αφορούν δύο παγοδρόμια στο Σέντραλ Παρκ, το Central Park Carousel και το Trump Golf Links στο Φέρι Πόιντ, ένα γήπεδο γκολφ που ανήκει στον δήμο. Ο ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι αποφάσισε να τερματίσει αυτή τη συνεργασία, επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ υποκίνησε τη βία.

«Η υποκίνηση μίας εξέγερσης ενάντια στην αμερικανική κυβέρνηση συνιστά ξεκάθαρα εγκληματική δραστηριότητα», δήλωσε στο MSNBC ο δήμαρχος. «Η πόλη της Νέας Υόρκης δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον Trump Organization», συμπλήρωσε.

Αν και ο δήμος είχε εξετάσει και στο παρελθόν την ακύρωση αυτών των συμβολαίων, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο εξήγησε ότι η βία στο Καπιτώλιο αποτελεί εγκληματική δραστηριότητα υπό την οποία η πόλη έχει το δικαίωμα να κόψει τους δεσμούς με μια εταιρεία.

Πάντως, ο δήμαρχος περιμένει ότι ο Trump Organization θα κινηθεί δικαστικά ενάντια της απόφασης του δήμου. «Έχουμε ισχυρό νομικό έρεισμα», συμπλήρωσε. Ήδη, αρκετές εταιρείες έχουν αποφασίσει να διακόψουν τις σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και την οικογένειά του μετά τις βίαιες ταραχές στο Καπιτώλιο.

Το γραφείο του δημάρχου δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Trump Organization πως ο δήμος ξεκινά τη διαδικασία ακύρωσης των συμφωνιών. Για το carousel, που είναι κλειστό αυτή την περίοδο, η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ σε 25 ημέρες, ενώ για τα δύο παγοδρόμια σε 30 ημέρες. Το συμβόλαιο για το γήπεδο γκολφ είναι πιο περίπλοκο και μπορεί να απαιτηθούν αρκετοί μήνες.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο είχε προτείνει το 2015 για πρώτη φορά να διακόψει ο δήμος τις σχέσεις του με την εταιρεία, μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο Τραμπ για τους ανθρώπους με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική. Όμως, τότε νομικοί είχαν υποστηρίξει ότι η ακύρωση των συμβολαίων δεν θα «περνούσε» από δικαστήριο.

Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν όρους που απαγορεύουν τους «αυθαίρετους» λόγους για ακύρωση, αν η απόφαση φαίνεται να υποκινείται απλά από προσωπική έχθρα με τον Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΝΥΤ

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM