LIVE!

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης- «Τώρα Netflix, διάβασμα και ύπνος»

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης- «Τώρα Netflix, διάβασμα και ύπνος» Facebook Twitter
ΕPA
0

Οχτώ χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους Ταλιμπάν, επειδή ήθελε να μπορούν τα κορίτσια να πάνε στο σχολείο, η Μαλάλα Γιουσαφζάι αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η 22χρονη, που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης, σπούδασε πολιτική, φιλοσοφία και οικονομικά. Σε ανάρτηση στο Τwitter δύο φωτογραφίες από το πώς γιόρτασε με την οικογένειά της την αποφοίτησή της. Στη μία είναι καλυμμένη με κομφετί, στην άλλη είναι μαζί με τους οικείους της μπροστά από μία τούρτα για το γεγονός. Όσο για τη συνέχεια; «Δεν ξέρω τι έρχεται, αλλά προς το παρόν θα είναι Netflix, διάβασμα και ύπνος», έγραψε.


Η Μαλάλα Γιουσαφζάι επέστρεφε από το σχολείο το 2012, όταν οι Ταλιμπάν την πυροβόλησαν στο κεφάλι, τον λαιμό και τον ώμο, έπειτα από κείμενο που είχε γράψει για τη ζωή υπό το καθεστώς των εξτρεμιστών.

Η ίδια και η οικογένειά της εγκαταστάθηκαν στο Μπέρμιγχαμ μετά τον σοβαρό τραυματισμό της από την επίθεση. Το 2014, έγινε ο νεαρότερος άνθρωπος που τιμάται με το Νόμπελ Ειρήνης, στα 17 της χρόνια, ενώ έχει εξελιχθεί σε σύμβολο υπεράσπισης του δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση. 

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Robert De Niro στηρίζει δημόσια την τρανς κόρη του: «Την αγαπώ όπως πριν»

Διεθνή / «Τον αγαπoύσα ως γιό, την αγαπώ ως κόρη»: Ο Robert De Niro στηρίζει δημόσια την τρανς κόρη του

Ο Robert De Niro δήλωσε δημόσια ότι στηρίζει πλήρως την τρανς κόρη του, Airyn De Niro, μετά τη συνέντευξή της στο Them όπου μίλησε για τη μετάβασή της και την επιρροή που είχαν στη ζωή της οι μαύρες γυναίκες. «Την αγαπώ όπως πριν», είπε ο ηθοποιός στο Variety.
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χάνει τη συμπάθεια των Αμερικανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χάνει τη συμπάθεια των Αμερικανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Μετά από δύο δεκαετίες, η παραδοσιακή συναίνεση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή φαίνεται να καταρρέει με τους Αμερικανούς να είναι πιο διχασμένοι και επιφυλακτικοί από πριν
THE LIFO TEAM
Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Διεθνή / Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake προσέφυγε εκ νέου στο δικαστήριο ζητώντας να μπλοκαριστεί η δημοσιοποίηση οκτάωρου βίντεο από τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 2024, επικαλούμενος λόγους ιδιωτικότητας, καθώς αμερικανικά μέσα έχουν καταθέσει αιτήματα πρόσβασης βάσει της νομοθεσίας περί ελευθερίας πληροφόρησης.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Τech & Science / Anthropic: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic έχει αναθέσει σε φιλόσοφο τη διαμόρφωση του ηθικού πλαισίου του chatbot Claude, δημιουργώντας ένα εσωτερικό «σύνταγμα» 30.000 λέξεων που καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα απαντά σε σύνθετα ηθικά ζητήματα.
THE LIFO TEAM