Κοροναϊός: Η Γαλλία επιτάσσει τις μάσκες- Προειδοποίηση από ΠΟΥ για παγκόσμια έλλειψη

Κοροναϊός: Η Γαλλία επιτάσσει τις μάσκες- Προειδοποίηση από ΠΟΥ για παγκόσμια έλλειψη Facebook Twitter
Κόσμος περιμένει σε ουρές για να αγοράσει μάσκες στη Σεούλ (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για παγκόσμια έλλειψη και αύξηση των τιμών του προστατευτικού εξοπλισμού, εν μέσω της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.


Ο Οργανισμός ζήτησε από τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να αυξήσουν την παραγωγή κατά 40%, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων του ιού. Οι νεκροί, σε παγκόσμιο επίπεδο, έφτασαν τους 3.190, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 90.000 κρούσματα, σε πάνω από 80 χώρες.


Στη Νότια Κορέα, τη χώρα που είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση εκτός Κίνας, αναφέρθηκαν 516 νέα κρούσματα την Τετάρτη και ο συνολικός απολογισμός έφτασε τα 5.328. Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν 38 νέους θανάτους- οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό ανέρχονται πλέον σε 2.981- ενώ τα κρούσματα στη χώρα είναι 80.270.


Επίταξη μασκών στη Γαλλία


Εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας, πολίτες σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να αγοράσουν χειρουργικές μάσκες, με συνέπεια να παρατηρούνται ελλείψεις. Χαρακτηριστική η απόφαση που πήρε ο Εμανουέλ Μακρόν, για επίταξη των μασκών που είναι σε απόθεμα και εκείνων που θα βγουν από την παραγωγή τους επόμενους μήνες.


Οι μάσκες θα διατεθούν σε όσους έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό και εκείνους που εργάζονται στον τομέα της υγείας, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος. Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μπρούνο Λε Μερ, διέταξε τη διενέργεια έρευνας για την εκτόξευση της τιμής των χειρουργικών μασκών.

Περιορισμοί στο χαρτί υγείας στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία, εξαιτίας του πανικού που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός, οι πολίτες αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ.


Μάλιστα, η αλυσίδα Woolworths ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει περιορισμούς στην αγορά χαρτιού υγείας- 4 ανά καταναλωτή- προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα περισσότεροι καταναλωτές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ