«Περάστε έξω!»: Ο Μακρόν έδιωξε Ισραηλινούς στρατιώτες από εκκλησία στην Ιερουσαλήμ

«Περάστε έξω!»: Ο Μακρόν έδιωξε Ισραηλινούς στρατιώτες από εκκλησία στην Ιερουσαλήμ Facebook Twitter
1

Ο Εμανουέλ Μακρόν απαίτησε σήμερα από άνδρες της ισραηλινής ασφάλειας να αποχωρήσουν από μια εκκλησία στην Ιερουσαλήμ κατά την επίσκεψή του στην Βασιλική της Αγίας Άννας.

Βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει τον Μακρόν, στριμωγμένο στο κέντρο ενός πολυπληθούς κύκλου μεταξύ των μελών της δικής του υπηρεσίας προστασίας και του προσωπικού των ισραηλινών δυνάμεις ασφαλείας και ανάμεσά τους αρκετοί ένστολοι αστυνομικοί, κάτω από μια αψιδωτή πύλη που οδηγεί στην εκκλησία.

Ο Γάλλος πρόεδρος ακούγεται τότε να φωνάζει στα αγγλικά στους Ισραηλινούς φύλακες ασφαλείας: «Δεν μου αρέσει αυτό που κάνατε μπροστά μου». Χαμηλώνοντας τον τόνο της φωνής του, στη συνέχεια τους είπε: «Περάστε έξω. Συγγνώμη, ξέρετε τους κανόνες. Κανείς δεν χρειάζεται να προκαλέσει οποιονδήποτε».


Μιλώντας μετά σε δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως το περιστατικό έληξε ευχάριστα και έδωσαν τα χέρια με τους αξιωματικούς των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

Σε ερωτήσεις για το περιστατικό, εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης και αστυνομίας δεν απάντησαν.

Παρόμοιο περιστατικό στο παρελθόν με τον Ζακ Σιράκ

Το σημερινό επεισόδιο θύμισε την επίσκεψη στην ίδια εκκλησία το 1996 του Ζακ Σιράκ όταν ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας έχασε την υπομονή του με μέλη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, λέγοντας σε έναν από αυτούς ότι η μεταχείρισή του ήταν μια «πρόκληση», απειλώντας να αναχωρήσει από την χώρα.

Ο Σιράκ είχε αρνηθεί να μπει στην εκκλησία της Αγίας Άννας, μέχρι να φύγουν οι ισραηλινές δυνάμεις από το σημείο.

«Περάστε έξω!»: Ο Μακρόν έδιωξε Ισραηλινούς στρατιώτες από εκκλησία στην Ιερουσαλήμ Facebook Twitter

Η γαλλική σημαία κυματίζει πάνω από την Βασιλική της Αγίας Άννας στην Ιερουσαλήμ, στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, από τότε που έγινε δώρο από τους Οθωμανούς στον Γάλλο αυτοκράτορα Ναπολέοντα τον Γ' το 1856.

Η Γαλλία θεωρεί πρόκληση όταν η ισραηλινή αστυνομία εισέρχεται σε εκκλησιαστικό συγκρότημα, σε ένα τμήμα της Ιερουσαλήμ και καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε τις κόρες του Άντριου στο Royal Ascot παρά το σκάνδαλο Έπσταϊν

Παρότι οι δύο πριγκίπισσες δεν θα συμμετάσχουν στις πασχαλινές εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται πως προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες
THE LIFO TEAM
ΧΕΛΩΝΑ ΑΠΑΤΗ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Διεθνή / Πώς η γηραιότερη χελώνα στον κόσμο εμπλέκεται σε απάτη με κρυπτονομίσματα;

Ένας fake λογαριασμός στην πλατφόρμα Χ, που παρίστανε τον κτηνίατρο του Τζόναθαν, προκάλεσε παγκόσμια σύγχυση διαδίδοντας ψευδώς τον θάνατό του και ζητώντας δωρεές σε κρυπτονομίσματα
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Έχουμε νίκες που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος» - Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν δεν υπάρξει συμφωνία

Έναν μήνα μετά, εκφώνησε το διάγγελμα που πολλοί θα ανέμεναν όταν ξεκινούσε ο πόλεμος ο οποίος, όπως επανέλαβε, θα διαρκέσει «δυο ή τρεις εβδομάδες» ακόμη
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΤΖΕΪ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Προετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ με την κυκλοφορία ενός βιβλίου;

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, μέσω του οποίου αφηγείται τη διαδρομή του από τον Χριστιανισμό στον αθεϊσμό και έπειτα στον Καθολικισμό
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"Η Γαλλια ειναι ο χειροτερος εχθρος μας στην Κοινη ( Ευρωπαικη ) Αγορα - ( ειναι ) μοραλιστες μεχρι αισχους ( = moralistic to a fault )." (1)1 ) Απο τις σημειωσεις που 'χε κρατησει ο πρωην προεδρος των ΗΠΑ, Τζιμι Καρτερ, σε ταξιδι του στο Ισραηλ για να καταγραψει πως νοιωθουνε οι ισραηλινοι για διαφορες χωρες και ζητηματα. Οι σημειωσεις δημοσιευτηκαν στο βιβλιο του Καρτερ, "Παλαιστινη : Ειρηνη οχι Απαρτχα'ι'ντ" το 2006 / σελ. 33.