Συρρικνώνεται παγκοσμίως η φτώχεια

7

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η φτώχεια συρρικνώνεται παγκοσμίως, ενώ τα υπολογιστικά μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν προβλέπουν ότι σε είκοσι χρόνιαθα εξαλειφτεί η ακραία μορφή της από στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

Οι χώρες που σημειώνουν τις «καλύτερες» επιδόσεις είναι η Ρουάντα, το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές, ενώ θετικές προοπτικές έχουν και η Γκάνα, η Τανζανία, Καμπότζη και Βολιβία.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα τα Ηνωμένη Έθνη είχαν δημοσίευσει μία μελέτη που έδειχνε ότι η μείωση της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Σημαντικός παράγοντας για τη βελτίωση στην ποιότητα της ζωής είναι η άνθιση του εμπορίου σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, την Αιθιοπία, τη Ρουάντα και τη Σιέρα Λεόνε.

Σε παλαιότερες έρευνες, δεν υπολογίζονταν παράγοντες όπως η εκπαίδευση, η υγεία, καθώς βασίζονταν αποκλειστικά στο εισόδημα των ανθρώπων.

Ο νέος δείκτης για τη μέτρηση της φτώχειας, εισήχθη στη φετινή αναφορά των Ηνωμένων Εθνών και ονομάζεται Πολυδιάστατος Δείκτης Φτώχειας (Multidimensional Poverty Index - MPI)

Τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζει ότι εν έτι 2013, υπάρχουν 1,6 δισ. άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες πολυδιάστατης φτώχειας. Το ένα δισεκατομμύριο των φτωχών παγκοσμίως ζει σε μόλις 100 χώρες, ενώ η Ινδία φιλοξενεί το 40% της συνολικής φτώχειας.

Ολόκληρη η έρευνα είναι διαθέσιμη εδώ.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM